Latvijas pārstāvju darbs Eiropas Centrālajā Bankā (ECB) atkarīgs no vidējās situācijas Eirozonā, nevis specifiski Latvijā, raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" skaidroja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Neviens Latvijas cilvēks, kas brauc uz Eiropas Centrālo Banku, nebrauc uz turieni, lai izkarotu Latvijai kādu lāčādu. Šajā ziņā ECB ir eiropeiska institūcija, kas rūpējas par to, lai kopā – visā Eirozonā – ekonomiskā situācija būtu labvēlīga," viņš teica.

Viens no uzdevumiem ir noturēt inflāciju zemu, lai gan pēdējos gados cīņa ir par inflācijas paaugstināšanos. Uz Dombura iebildi, ka Latvijā inflācija ir krietni virs vēlamā līmeņa, Rimšēvičs atbildēja: "Tas nevienu neinteresē." Viņš skaidroja, ka netiek skatīta situācija katrā valstī, bet gan kopējie dati.

Pēc viņa teiktā, Latvijas pienesums Eiropā bija jautājumā par strukturālajām reformām. "Mēs bijām pirmie, kas pateikuši: "Draugi mīļie, jūs varat drukāt naudu, cik gribat, kamēr netiks veiktas strukturālās reformas, tikmēr monetārā politika būs uz pusi efektīva.""

Ar laiku šāda nostāja guvusi arvien lielāku atbalstu, pārliecināts Latvijas centrālās bankas vadītājs.

Pilnu interviju iespējams noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!