Rīgas apgabaltiesa šodien līdz Administratīvās apgabaltiesas lēmumam par pagaidu noregulējumu nolēma apturēt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pieteikuma izskatīšanu par AS "VEF banka" likvidāciju.

Rīgas apgabaltiesa trešdien paredzēja turpināt izskatīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pieteikumu par AS "VEF banka" likvidāciju.

Lietas izskatīšana pagājušajā nedēļā tika atlikta, lai bankas advokāts Andrejs Guļajevs varētu iepazīties ar lietas materiāliem, jo "VEF banka" paziņojumu par gaidāmo tiesas sēdi bija saņēmusi tikai dienu pirms šīs sēdes.

Jau ziņots, ka FKTK "VEF bankas" likvidācijas pieteikumu kopā ar lūgumu iecelt likvidatoru tiesā iesniedza 28.maijā un tiesa 29.maijā pieteikumu pieņēma un ierosināja bankas likvidācijas lietu.

FKTK padome šī gada 26.maijā lēma anulēt "VEF bankai" izsniegto kredītiestādes licenci. Šis lēmums patlaban apstrīdēts Administratīvajā apgabaltiesā.

Pērn "VEF bankas" grupa strādājusi ar 751 243 latu zaudējumiem, kas ir pieauguši par aptuveni 4%. 2008.gadu "VEF bankas" grupa noslēdza ar zaudējumiem 723 027 latu apmērā.

Bankas kredītportfeļa apjoms samazinājies no 2,2 miljoniem latu pārskata gada sākumā līdz 1,6 miljoniem latu gada beigās. Klientu noguldījumu apjoms pārskata gadā samazinājās no 2,8 miljoniem latu līdz 1,2 miljoniem latu.

"VEF banku" tās bijušie īpašnieki pārdeva 2007.gadā, un kopš tā laika tās akcionāru sastāvs ir vairākkārt mainījies. FKTK atļauju būtiskas līdzdalības iegūšanai bankas kapitālā iepriekš nesaņēma arī Ukrainas izcelsmes SIA "Notum".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!