Foto: Reuters/Scanpix

Likvidējamā "Trasta komercbanka" garantēto noguldījumu atlīdzībās klientiem līdz šim ir izmaksājusi vairāk nekā 47 miljonus eiro, pavēstīja bankas kancelejas vadītāja Jolanta Dāvidniece.

Viņa atgādināja, ka kopumā garantētās atlīdzībās bankai ir jāizmaksā 62,7 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka no 16. marta "Trasta komercbanka" veic garantēto atlīdzību izmaksas.

Garantētā atlīdzība vienam noguldītājam tiek izmaksāta vienā maksājumā. To var saņemt tikai ar pārskaitījumu uz noguldītāja norādīto kontu citā bankā. Fiziskās personas, kuru garantētās atlīdzības izmaksa nepārsniedz 100 eiro, garantētās atlīdzības summu var pārskaitīt arī uz trešās personas kontu citā bankā.

Garantēto noguldījumu atlīdzību "Trasta komercbankas" klienti varēs pieteikt piecu gadu laikā - līdz 2021. gadam.

Tāpat vēstīts, ka Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma no 4. marta anulējusi "Trasta komercbankai" izsniegto licenci, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāva nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat ņemts vērā FKTK kā Latvijas Noregulējuma iestādes izvērtējums, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.

Pēc aktīvu apmēra "Trasta komercbanka" 2015. gada septembra beigās bija 12. lielākā banka Latvijā, bet pēc piesaistīto noguldījumu apmēra - 13. lielākā banka, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!