Neskatoties uz valdības izteikumiem par pozitīvām tendencēm Latvijas ekonomikā, uzņēmēji šo faktu tomēr vērtē atturīgi, tā šodien tiekoties ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), atzina Latvijas uzņēmēji.

Dombrovskis prezidentu un uzņēmējus esot informējis par pēdējām sarunām ar Starptautisko Valūtas fondu, kuru laikā starptautiskie aizdevēji atļāvuši Latvijai no valsts budžeta Eiropas Savienības fondu līdzfinansēšanai novirzīt 250 miljonu eiro (175 000 latu).

Tāpat premjers informēja, ka šogad atbalsta maksājums lauksaimniecības nozarei būs 100 miljoni latu, kas pērn bija 80 miljoni latu.

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja, ka šāds atbalsts ekonomikai ir niecīgs, tomēr novērtē lēmuma pozitīvo raksturu.

Egle stāstīja, ka uz Dombrovska izteikumiem par Latvijas ekonomikas atveseļošanās pazīmēm uzņēmēji reaģējuši atturīgi un norādījuši, ka nākotnē pastāv zināmi draudi saistībā ar enerģijas tarifa pieaugumu, ēnu ekonomikas īpatsvara pieaugumu un iekšzemes patēriņa krišanos.

Tikšanās laikā ar uzņēmējiem bija paredzēts runāt par nodokļiem, tomēr šis jautājums netika skarts pēc būtības, jo, kā atzina Egle, augustā plānots par tiem runāt budžeta kontekstā.

Sarunā par valsts resursu efektīvāku izmantošanu Dombrovskis uzņēmās tikties ar uzņēmējiem, lai atsevišķi izskatītu jautājumu par vairāk kā 160 valsts reģistru optimizāciju.

Savukārt tikšanās noslēgumā Valsts prezidents uzklausīja uzņēmēju viedokli par vakar Saeimā apstiprināto Maksātnespējas likumu un vienojās nākamreiz tikties augustā, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!