Foto: LETA
Nākamnedēļ valdība sāks diskusijas par AS "Citadele banka" ("Citadele") pārdošanas stratēģiju, apliecināja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers gan norādīja, ka šis jautājums tiks skatīts valdības sēdes slēgtajā daļā, tāpēc plašāka informācija pagaidām vēl netiks sniegta.

Dombrovskis arī apliecināja, ka ir interesenti, kuri izteikuši vēlmi iegādāties banku.

Bankas pārdošanas sagatavošana ir šā gada jautājums, bet pārdošanas brīdis būšot atkarīgs no daudziem faktoriem, ko precīzi pagaidām nevar pateikt, norādīja valdības vadītājs.

Valdība iepriekš uzdeva Ekonomikas ministrijai līdz 11.februārim iesniegt pilnu AS "Parex banka" un AS "Citadele banka" pārdošanas stratēģiju.

Pērn "Citadele banka" ("Citadele") strādājusi ar 15,8 miljonu latu provizoriskajiem zaudējumiem, iepriekš intervijā telekompānijas LNT rīta raidījumā "900 sekundes" sacīja bankas valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons.

Viņš arī norādīja, ka patlaban tiek veikts audits, kā rezultātā zaudējumu apjoms varētu mainīties, tomēr šī atšķirība būšot maza.

Kā ziņots, 2008.gada 8.novembrī valsts nolēma glābt finanšu grūtībās nonākušo "Parex banku" un par diviem latiem no tās lielākajiem akcionāriem un vadītājiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iegādājās bankas kontrolpaketi.

Pērn 1.augustā notikušās "Parex bankas" restrukturizācijas rezultātā tika izveidoti divi uzņēmumi - uz jaundibināto AS "Citadele banka" tika pārnesta lielākā daļa līdzšinējās "Parex bankas" aktīvu, bet neprofila aktīvi tika atstāti "Parex bankā" jeb risinājumu bankā. Uz "Citadele banku" tika pārcelta arī daļa Valsts kases noguldījumu.

75% bankas Citadele akciju īpašnieks ir valsts akciju sabiedrība "Privatizācijas aģentūra", bet 25% un vienas akcijas īpašnieks ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!