Foto: LETA

Šobrīd ne Saeimas, ne valdības darba kārtībā nav jautājumu, kas saistīti ar iespējamu nodokļu palielināšanu, uzsver Saeimas priekšsēdētāja un partijas "Vienotība" vadītāja Solvita Āboltiņa.

Viņas partijas biedrs finanšu ministrs Andris Vilks paudis viedokli, ka zemo nodokļu dēļ Latvijas valsts budžetā pietrūkst līdzekļu visu interešu un vajadzību apmierināšanai, tāpēc nepieciešama publiska diskusija par to, kādu ceļu Latvijai izvēlēties, proti, vai nepieciešams celt nodokļus.

Āboltiņa norāda, ka "valdības prioritāte nemainīgi ir sabiedrības labklājība, koncentrējoties uz to, kā nodrošināt stabilu izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu. Tas ietver arī valsts finanšu un nodokļu politikas stabilitāti un prognozējamību, kas ir īpaši nozīmīgi tieši darba devējiem". norāda Āboltiņa.

Viņa gan atzīst, ka, apzinoties gan valsts budžeta faktiskās iespējas, gan aizvien pieaugošas nozaru vajadzības, ir pamats diskutēt par valstij svarīgu nozaru un programmu pienācīgu finansēšanas modeļu izstrādi. Saeimas spīkere informē, ka valdībā tiek risināti jautājumi, kas ietver gan ēnu ekonomikas apkarošanu, gan nodokļu efektīvu iekasēšanu un iekasēto nodokļu efektīva izlietojuma nodrošināšanu.

Jau iepriekš finanšu ministrs paudis viedokli, ka patlaban Latvijā kopējais nodokļu slogs ir viens no zemākajiem Eiropā un ir pieprasījums to mazināt, samazinot darbaspēka nodokļus. Taču ir jādomā par to, kā nodrošināt ikdienā nepieciešamās funkcijas un kā palielināt naudas masu šo funkciju nodrošināšanai, viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!