Foto: Pixabay

Valsts bezprocentu obligācijas varēs iegādāties tikai ārzemnieks - fiziska persona, kura Imigrācijas likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā saņem termiņuzturēšanās atļauju.

Nākamgad stāsies spēkā Imigrācijas likuma grozījumi, saskaņā ar kuriem ārzemniekam būs tiesības pieprasīt termiņuzturēšanās atļauju uz laiku, kas nepārsniedz piecus gadus, ja viņš iegādāsies īpašam mērķim noteiktus bezprocentu valsts vērtspapīrus par nominālvērtību 250 000 eiro un samaksās valsts budžetā 25 000 eiro.

Lai šādus vērtspapīrus izdotu, valdībai būs jāpieņem grozījumi atbilstošajos Ministru kabineta noteikumos - Valsts vērtspapīru izlaišanas noteikumos un Uzturēšanās atļauju noteikumos. Grozījumi ir izstrādāti un patlaban tiek saskaņoti.

Grozījumi Valsts vērtspapīru izlaišanas noteikumos paredzēs, ka bezprocentu obligācijas varēs iegādāties tikai ārzemnieks - fiziska persona, kura Imigrācijas likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā saņems termiņuzturēšanās atļauju, informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis.

Viņš atzīmēja, ka patlaban ir pāragri sniegt informāciju, cik daudz līdzekļu šādā formātā Valsts kase varētu piesaistīti, jo piesaistīto līdzekļu apmērs ir atkarīgs no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegtajiem lēmumiem par termiņuzturēšanas atļauju izsniegšanu.

Kritēriji termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai tiks noteikti Ministru kabineta noteikumos "Uzturēšanās atļauju noteikumi". Galvenais nosacījums bezprocentu obligāciju iegādei ir pozitīvs Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes lēmums par uzturēšanās atļaujas izsniegšanu.

Kā ziņots, jau 2010.gada vidū stājās spēkā grozījumi Imigrācijas likumā, kas paredz iespēju ārvalstniekiem saņemt termiņuzturēšanās atļauju, ja tie iegādājušies Latvijā nekustamo īpašumu noteiktā vērtībā, veikuši noguldījumu banku subordinētajā kapitālā vai ieguldījuši līdzekļus kapitālsabiedrības pamatkapitālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!