Foto: Shutterstock

Oktobris šajā gadā ir bijis viens no interesantākajiem un piesātinātākajiem mēnešiem Baltijas akciju investoriem. Biržā ienāca vairāki jauni dalībnieki. Šis bija brīdis gan izvietot brīvos līdzekļus, gan izvērtēt esošās pozīcijas un ne tās pievilcīgākās pārdot, lai atbrīvotu līdzekļus dalībai IPO.

Veiksminieki

Ar 59,9% akcijas cenas pieaugumu oktobrī izcēlās "Ekspress Grupp". "Ekspress Grupp" ir viena no lielākajām mediju grupām Baltijā. Starp tās aktīviem Latvijā ir "Delfi" un "Altero". Straujo cenas kāpumu nodrošināja dividenžu politikas apstiprināšana, kā arī lieliski rezultāti par šī gada 3.ceturksni. 3.ceturksnī "Ekspress Grupa" spēja audzēt apgrozījumu par 22%, salīdzinot ar 2020.gada 3.ceturksni.

Otrais straujākais pieaugums bija aktīvu pārvaldītājam "Invalda INVL", kura akcijas cena oktobrī pieauga par 23,21%. Pašam mātes uzņēmumam nebija jaunu publisku paziņojumu, taču viens no iemesliem akcijas cenas pieaugumam ir tā meitas uzņēmuma "INVL Technology" labie finanšu rezultāti par šī gada pirmajiem 9 mēnešiem. Neto peļņas apmērs šajā periodā bija 1,539 miljoni eiro, kas ir būtisks pieaugums, salīdzinot ar 912 tūkstošu eiro peļņu attiecīgajā periodā pērn. Tāpat arī INVL pārvaldītā "INVL Baltic Farmland" akcijas vērtība oktobrī pieauga par 12,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!