Foto: Publicitātes attēli

Pēc pabeigtā bankas pārdošanas darījuma veiktas izmaiņas bankas "Citadele" padomē, liecina "Firmas.lv" informācija.
"Ripplewood" un starptautisku investoru grupu bankas "Citadele" padomē pārstāvēs Tims Kolinss, Džeims L.Balsili, Danandžajs Dvivedi, Deivids Šūmans, Lorenss Lavīns un Elizabete Kritčlija.

Kā Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) nominētais padomes loceklis darbu turpinās Džefrijs Dans un viņam pievienosies Silvija Gansere-Pottsa.

Jaunie akcionāri kā neatkarīgo padomes locekli ir ievēlējuši līdzšinējo bankas padomes priekšsēdētāju Klāvu Vasku. Vasks un Dans bankas padomē strādā kopš "Citadeles" izveidošanas 2010.gadā.
Padomē vairs nestrādā Baiba Rubesa un Aldis Greitāns.

Kā ziņots, Privatizācijas aģentūra ir pabeigusi bankas "Citadele" akciju pārdošanas darījumu, līdz ar to "Ripplewood" un 12 starptautisku investoru grupa kļuvusi par 75% plus vienas bankas akcijas īpašnieci. Par akcijām investori samaksājuši 74,7 miljonus eiro. Šī summa ir par 700 000 eiro lielāka, nekā tika prognozēts sākotnēji, kad publiski "Citadeles" darījuma cena izskanēja 74 miljonu eiro apmērā. Otrs bankas akcionārs ir ERAB, kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!