Foto: Reuters/Scanpix

Noslēdzies darījums starp "BTA Insurance Company SE" un "Vienna Insurance Group AG" (VIG) par risku apdrošinātāja "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) 90% akciju iegādi, pavēstīja BTA.

Tajā norādīja, ka pēc nepieciešamo atļauju saņemšanas no uzraugošajām institūcijām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā trešdien reģistrētas izmaiņas BTA akcionāru sastāvā. Līdz ar šo izmaiņu reģistrēšanu ir noslēdzies darījums un paplašinājies akcionāru sastāvs, pievienojoties "Vienna Insurance Group AG" (VIG), kas iegādājies 90% BTA akciju. Paplašinoties akcionāru lokam, BTA valdes sastāvā izmaiņas nav veiktas.

"BTA 2015.gada un 2016.gada pirmā pusgada finanšu rezultāti apliecina, ka mūsu līdzšinējā uzņēmuma stratēģija bija veiksmīga. Turpinot uzņēmuma attīstību Baltijas valstīs, investora piesaiste sniegs iespēju pilnveidot sadarbību ar korporatīvajiem klientiem un starptautiskiem sadarbības partneriem. VIG augstais A+ starptautiskais kredītreitings un starptautiskā pieredze apdrošināšanas jomā sniegs būtisku pievienoto vērtību BTA izaugsmei, līdz ar to ieguvēji no šī darījuma ir ne vien uzņēmums un tā darbinieki, bet arī mūsu klienti un sadarbības partneri," uzsvēra BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Savukārt VIG valdes loceklis Francs Fukss (Franz Fuchs), kura atbildībā ir arī Baltijas valstu tirgus, pauda, ka šis ir nozīmīgs solis VIG stratēģiskajai attīstībai Baltijas valstīs: "Baltijas valstis ir viens no interesantākajiem un straujāk augošajiem tirgiem Eiropas Savienībā. Mēs jau ilgāku laiku aktīvi darbojamies Baltijas valstīs un esam pārliecināti, ka šeit ir attīstības potenciāls. Investējot savus finanšu resursus un zināšanas BTA, mēs vēlamies vēl vairāk stiprināt BTA pozīcijas tirgū, attīstot klientu servisu un nodrošinot plašāku pakalpojumu klāstu. Domāju, ka kopā ar esošo uzņēmuma vadības komandu, kas lieliski pārzina vietējo tirgu, mums izdosies kļūt par apdrošināšanas līderi Latvijā un Baltijā," teica Fukss.

2015.gada decembrī BTA noslēdza līgumu par investora - Austrijas VIG - piesaisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!