Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turpinot sniegt palīdzību ieilgušā pilsoņkara pakļautās Sīrijas civiliedzīvotājiem, Ārlietu ministrija (ĀM) sadarbībā ar starptautisko nevalstisko organizāciju "Un Ponte Per" jeb "Tilts uz" ir īstenojusi otro palīdzības projektu vardarbības riskiem pakļautu sieviešu un bērnu atbalstam Rakas provincē Sīrijas austrumos.

Kā informēja ĀM, ministrijas līdzfinansējums 50 000 eiro apmērā tika novirzīts aktivitāšu centru "Droša vide sievietēm" un "Bērniem draudzīga vide" iekārtošanai, kā arī izglītības programmu nodrošināšanai. Tas ir sniedzis ieguldījumu visievainojamāko sabiedrības grupu labklājības un sociālās iekļaušanas veicināšanā, vienlaikus stiprinot to noturību un mazinot vardarbības riskus. Projektā tika īstenotas arī izglītojošas kampaņas dzimuma noziegumu ierobežošanai un sieviešu un bērnu tiesību ievērošanas veicināšanai.

ĀM atzīmēja, ka humānā krīze Sīrijā turpinās jau vairāk nekā desmit gadus, atstājot bez mājokļa aptuveni 13,5 miljonus sīriešu, no kuriem puse ir bijusi spiesta meklēt patvērumu ārpus valsts. Rakas reģionā 80% iekšēji pārvietoto personu joprojām nav piemērota mājokļa, kā arī ir traucēta piekļuve pamatpakalpojumiem un dzeramajam ūdenim. Turpinoties sadursmēm un vardarbībai, īpaši apdraudētas ir tieši sievietes un bērni.

Projekts ir īstenots saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu par līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" Sīrijas stabilizācijai, ko Latvija īsteno kā Starptautiskās koalīcijas ISIL ("Daesh") sakāvei dalībvalsts.

Latvija ir arī vairāku ANO draugu grupu locekle, kas saistītas ar vardarbības izskaušanu un dzimumu līdztiesību. Tas saskan arī ar ANO Drošības padomes rezolūcijas "Sievietes, miers un drošība" mērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!