Foto: DELFI

Nosodot Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, tirdzniecības centrs internetā "220.lv" paziņojis, ka pārtrauc Krievijā un Baltkrievijā ražoto preču tirdzniecību. Šo valstu preces, kas veido nepilnu 1% procentu no tirdzniecības centrā esošajām precēm, turpmāk tiks izņemtas no visu "220.lv" tirgotāju klāsta.

Līdzīgas darbības tiek veiktas visos "PHH Group" piederošajos e-tirdzniecības centros un e-veikalos – "Pigu.lt" Lietuvā, "Kaup24.ee" un "Hansapost.ee" Igaunijā un "HobbyHall.fi" Somijā.

"Lai gan Krievijā ražotās preces veido nelielu daļu no mūsu produktu klāsta, tā ir mūsu principiāla rīcība. Mēs bez ierunām atbalstām Ukrainu un tās iedzīvotājus, kuri šobrīd piedzīvo šausmīgo Krievijas izraisīto kara teroru," norāda Daiņus Ļuļis (Dainius Liulys) "PHH Group" vadītājs.

"220.lv" arī mudinās klientus izvēlēties Ukrainā ražotas preces. Šiem izstrādājumiem būs pievienota skaidra un pamanāma norāde par preču izcelsmi.

Tikmēr "Pigu.lt" šodien, ņemot vērā nepieciešamību palīdzēt Ukrainas pilsoņiem, uzsāka sadarbību ar "Lietuvas Sarkano Krustu", kas pašreiz rūpējas par no kara bēgošajiem Ukrainas iedzīvotājiem. Uzņēmums ir nodevis 600 guļammaisus, 200 matračus, 100 paklājus un dažādas higiēnas preces, uzsverot, ka atbalsts tiks turpināts. Ja koordinējot bēgļus no Ukrainas nepieciešamība palīdzēt radīsies arī Latvijā, uzņēmums tūlītēji apsvērs sadarbības paplašināšanu ar "Sarkano Krustu" Latvijā, liecina tā paziņojums.

"PHH Group" ir lielākais e-tirdzniecības uzņēmums Baltijas valstīs un Somijā. Grupa tika izveidota, kad "Pigu.lt" apvienojās ar Somijas mazumtirdzniecības gigantu "Hobby Hall". "PHH Group" pārvalda e-veikalus un tirdzniecības platformas Somijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!