Par 36,5% "VEF Radiotehnikas RRR" akciju īpašniekiem kļuvušas trīs fiziskas personas - Eduards un Jurijs Maļejevi un Inga Sprūga, kuri ir arī uzņēmuma valdes locekļi.
Sprūga apliecināja, ka savulaik "VEF Radiotehnikas RRR" lielākais akcionārs "Specializēto metālkonstrukciju rūpnīca" (SMR) pārdevusi daļu tai piederošo akciju uzņēmuma valdes locekļiem, jo tāda bija savstarpējā vienošanās, lai tādējādi SMR nosegtu neizmaksātās dividendes.

Pēc akciju pārdošanas darījuma SMR pieder 48% "VEF Radiotehnikas RRR" akciju, Eduardam Maļejevam - 16,5%, Jurijam Maļejevam - 16,5%, bet Sprūgai - 3,5%. Līdz darījuma dienai septembra beigās "Specializēto metālkonstrukciju rūpnīcai" piederēja 84,5% "VEF Radiotehnikas RRR" akciju.

Taču netiešā veidā šiem '"VEF Radiotehnikas RRR" valdes locekļiem pieder vairāk kompānijas akciju, jo viņiem atbilstoši "Lursoft" informācijai pieder "Specializēto metālkonstrukciju rūpnīca".

Sprūga un Maļejevi ir padomes locekļi citā biržas uzņēmumā - celtniecības uzņēmumā "Būvmehanizācija". Jurijs Maļejevs un Eduards Maļejevs ir arī lieli "Būvmehanizācijas" akcionāru, turklāt Eduardam Maļejevam kopš septembra beigām netieši pieder akciju kontrolpakete, kā dēļ Finanšu un kapitāla tirgus komisija viņam izteica brīdinājumu un norādīja, ka jāizsaka akciju obligātais atpirkšanas piedāvājums. Maļejevs, lai arī nokavējās, tomēr iesniedza lūgumu komisijai atļaut izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu.

"VEF Radiotehnikas RRR" kopējais akciju skaits ir 2 100 152, no tām publiskā apgrozībā ir 1 916 746 akcijas.

"VEF Radiotehnika RRR" izstrādā, ražo un realizē akustiskās sistēmas, televizoru statņus, ražo un realizē elektroniskos blokus un kabeļus, iespiedplates, kā arī saņem ieņēmumus no ražošanas noliktavu un biroju telpu iznomāšanas

"VEF Radiotehnikas RRR" akcijas kotē Rīgas Fondu biržas brīvajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!