Foto: Pixabay

Teju puse aptaujāto Latvijas vecāku satraucas par iespējamiem neplānotiem bērnu ārstēšanas izdevumiem, vienlaikus, ja juniors gūs negaidītas sporta traumas, 28% nav plāna, kā tos apmaksāt, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Balcia Insurance SE" ("Balcia") sadarbībā ar "Norstat" veiktā aptauja.

Noskaidrots, ka 37% vecāku tērē bērna sporta pulciņiem līdz 25 eiro mēnesī, 31% - no 26 līdz 50 eiro mēnesī, 14% respondentu – 51-75 eiro mēnesī, 5% vecāku 76-100 eiro, bet vairāk nekā 5% vairāk nekā 100 eiro mēnesī. Rīgā un Pierīgā tērē bērnu sportam daudz vairāk nekā reģionos dzīvojošie vecāki.

Tāpat dati atklāja, ka pēdējā gadā traumas guvuši 35% tiešsaistē aptaujāto vecāku bērni, tomēr katrs trešais vecāks atzīst, ka neveic nekādas preventīvas darbības, lai novērstu finansiālos riskus, kas saistīti ar bērna sportošanu.

Aptaujas mērķis bija noskaidrot vecāku zināšanas par iespējām un gatavību apmaksāt ar bērnu traumām saistītos riskus.

No aptaujātajiem vecākiem tikai 23% norādīja, ka nesatrauc izdevumi, kurus var radīt traumas.

"Kopumā rezultātiem redzam, ka ir gana daudz pozīciju, kas lielākajai daļai aptaujāto vecāku rada raizes. Piemēram, 45% respondentu atzīst, ka viņus uztrauc tēriņi, kas saistīti ar ārkārtas ārsta apmeklējumu, kad nav iespējams gaidīt valsts apmaksāto vizīti, vēl 30% satrauc civiltiesiskās atbildības radītie izdevumi, tikmēr katrs ceturtais uztraucas par tām izmaksām, kuras nesedz apdrošināšana," pastāstīja "Balcia" viceprezidents Reinis Bērzkalns.

Tikmēr mazliet mazāk aptaujātos satrauc izdevumi par sporta ekipējuma bojājumu vai jauna ekipējuma iegādi (15%) vai neatgūta iemaksa par sporta nometni vai turnīru, ja bērns uz to netiek dēļ traumas, slimības vai cita negadījuma dēļ (13%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!