Foto: LETA

Uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadītais „AB holdings” iegādājies 50% piena produktu ražotāja „DK Daugava” kapitāla daļu, portālu „Delfi” informēja „DK Daugava” pārstāve Dace Skadiņa.

Puse uzņēmuma daļu joprojām paliks Daugavas saimnieka un dibinātāja Aigara Vaivara īpašumā, lai uzņēmumam nodrošinātu „Daugavas" zīmolam atbilstošu ilgtermiņa attīstības stratēģiju.

Sadarbības mērķis ir kopīgiem spēkiem nostiprināt Daugavas zīmola tirgus pozīcijas Latvijā un virzīt šī zīmola produktus eksporta tirgos. „AB holdings" pašlaik jau eksportē zivju produktus uz vairāk nekā 30 valstīm un gaļas izstrādājumus uz 10 valstīm.

Pašlaik Daugavas produkcija tiek realizēta 35 veikalos, kā arī atsevišķās tirdzniecības vietās.

Kā ziņots, Vaivars nodibinājis jaunu uzņēmumu - SIA "Daugava - 1", kā arī "Daugavas" mājaslapas krieviskajā versijā piedāvā iegādāties pusi kompānijas "Daugava" akciju un izplatīt produkciju ar "Daugavas" zīmolu Krievijas tirgū. Mājaslapas krieviskajā versijā ir ievietota informācija par "Daugavas" ražoto produkciju un piedāvājums iegādāties pusi kompānijas "Daugava" akciju par 3,375 miljoniem eiro.

Pērn oktobrī Daudznozaru kompānija "Daugava" un "Swedbank" noslēgusi papildu vienošanos pie esošā aizdevuma līguma, oficiāli nostiprinot sadarbību un pilnībā izbeidzot turpat gadu ilgušo konfliktu. Arī visās trīs savstarpējās tiesvedībās tiesām tiks iesniegti izlīgumi. Bankas un uzņēmuma strīds ilga aptuveni gadu. Banka vērsās tiesā pret "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!