Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" (RCT) valdes priekšsēdētājam Anatolijam Abramovam Rīgas domes lēmums par viņa atstādināšanu no amata nav pārsteigums.

"Nekāds pārsteigums Rīgas domes lēmums man nav. Savādāk nemaz nevar būt - mums ir jārespektē un jāievēro tiesībsargājošo institūciju lēmums," sacīja Abramovs.

Viņš arī norādīja, ka Rīgas domes lēmumu atstādināt viņu no amata vērtē kā pamatotu. "Tas ir vienīgais pamatotais lēmums, ņemot vērā procesa virzītāja pieņemto lēmumu kriminālprocesā, kas tika ierosināts jūlijā," teica Abramovs.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka plāno turpināt strādāt RCT, ievērojot noteiktos ierobežojumus, tostarp plāno strādāt pie projektiem, kas ir saistīti ar izbūvēm, rekonstrukcijām un renovācijām tirgū. "Pienākumu ir ļoti daudz. Tirgus ir ļoti plašs organisms un darbu ir ļoti daudz saistībā ar ierosinātajiem un iesāktajiem projektiem - ar kanālmalas projektu un Centrāltirgus laukuma rekonstrukcijas projektu, nepieciešams arī strādāt darba grupās, lai piesaistītu Eiropas Savienības (ES) finansējumu. Centrāltirgum 6. novembrī ir svētki, 85 gadu jubileja, tā ka es nesmu plānojis norobežoties no aktīvas darbības," sacīja Abramovs.

Tajā pašā laikā viņš piebilda, ka, ņemot vērā kriminālprocesa virzītāja noteiktos ierobežojumus, turpmāk viņš nedrīkst piedalīties RCT iepirkumu procedūrās, slēgt līgumus, rīkoties ar finanšu dokumentiem un finansēm, kā arī dot rīkojumus un uzdevumus darbiniekiem. "Pārējie pienākumi, kas ir ārpus šī saraksta, ir manā kompetencē un uzdevumā, tos arī plānoju darīt," atzīmēja Abramovs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka piektdien atbilstoši piemērotajam drošības līdzeklim Abramovs uz laiku atstādināts no amata.

TV3 ziņas ceturtdien, 22. oktobrī, vēstīja, ka Abramovu atstādināt no amata prasīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Pēc raidījumā vēstītā, KNAB vasarā veica kratīšanu RCT, tostarp arī Abramova kabinetā. Pēc tam medijos izskanēja informācija, ka tirgus darbinieki nelikumīgi vairākkārt pārdevuši vienas un tās pašas tirdzniecības vietas nakts tirgū dažādiem tirgotājiem.

Tāpat vēstīts, ka 2014. gadā RCT strādāja ar 7,101 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā 2013. gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 40,4% un sasniedza 219,8 tūkstošus eiro.

RCT ir dibināts 1930. gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!