2020. gadā Latvijas vadošās ceļu un infrastruktūras būves uzņēmumu grupas "A.C.B." konsolidētie neto ieņēmumi sasniedza 102,01 miljonu eiro, kas ir par 3% vairāk, salīdzinot ar 99,3 miljoniem eiro 2019 gadā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Turpretī grupas konsolidētā neto peļņa pērn samazinājusies par 33%, sasniedzot 2,9 miljonus eiro. Aizvadītajā gadā grupa fokusējusies uz iekšējo procesu sakārtošanu, kā arī veikusi apjomīgas investīcijas papildu kvalifikācijas iegūšanai un konkurētspējas palielināšanai Lietuvas tirgū.

Grupas mātes uzņēmuma AS "A.C.B" 2020. gada neto ieņēmumi sasniedza 58,3 miljonus eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2019. gadā. Aizvadīto gadu "A.C.B." noslēdzis ar 118 207 eiro peļņu, kas saistīts gan ar tirgus svārstībām, gan ieguldījumiem uzņēmumu grupas attīstībā.

Pērn "A.C.B." veica arī apjomīgas investīcijas meitas uzņēmuma UAB "Transporto Infrastruktura Statyba" izveidē Lietuvā, nostiprinot pozīcijas šajā ģeogrāfiskajā tirgū, kā arī iegādājās daļas 35% energobūvniecības uzņēmumā SIA "Reck".

Iepriekšējā gadā "A.C.B." grupa realizējusi apjomīgus projektus valsts autoceļu tīklā – pabeigta autoceļa A10 Rīga–Ventspils no Rīgas robežas līdz Jūrmalas robežai rekonstrukcija un vairāku autoceļa A2 Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža posmu rekonstrukcija. Grupa realizējusi arī citu pasūtītāju projektus, tostarp, A. Čaka ielas rekonstrukciju Rīgā, kā arī helikoptera nosēšanās laukuma izbūvi un 2. perona paplašināšanu Starptautiskajā lidostā "Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!