Foto: Shutterstock

Latvijā šogad janvārī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija samazinājusies par 33,4%, kas bija straujāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šīgada pirmajā mēnesī mūsu valstī reģistrēja 989 jaunus vieglos automobiļus.

Straujākais kritums janvārī fiksēts Rumānijā (-51,9%), Spānijā (-51,5%), Slovākijā (-50,6%) Lietuvā (-45,6%), Dānijā (-45,1%) un Austrijā (-38,4%). Igaunijā jaunu vieglo automobiļu reģistrācija sarukusi 12,7%.

Jaunu vieglo automašīnu reģistrācija janvārī pieaugusi vien Zviedrijā (+22,5%) un Norvēģijā (+7,7%), bet pārējās 28 Eiropas valstīs, par kurām datus apkopo ACEA, bijis kritums, kas skaidrojams ar koronavīrusa izplatības ierobežošanas pasākumiem.

Eiropas Savienībā vidēji janvārī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija samazinājās par 24%, bet visās 30 ACEA aplūkotajās valstīs kritums bija 25,7% apmērā.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, ES neietilpstošajās valstīs, Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces, kā arī Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!