Foto: “City Playgrounds”/Publicitātes foto
Multifunkcionālā velotrase (saukta arī par "pumpu trasi") atradīsies pretī Ādažu sākumskolai, Attekas ielā 41.

Velotrases kopējā asfaltētās daļas platība būs 840m2, trases garums – 207m. Kā informē Ādažu novada domē, velotrase būs atbilstoša gan plaša spektra lietotāju vajadzībām (dažādiem prasmju līmeņiem un vecuma grupām), gan arī lietpratēju velosportistu treniņiem ar lielāku dinamiku un atbilstošu reljefu akrobātisku lēcienu izpildīšanai.

Janvārī noslēdzās iepirkums par multifunkcionālas velotrases būvniecību. Trases kopējās izmaksas veido 97 519,78 eiro bez PVN. Trases izbūvi veiks SIA "City Playgrounds".

Būvdarbu pabeigšana plānota līdz šā gada maija beigām, bet trases nodošana ekspluatācijā – līdz šā gada jūnija beigām.

"Velo "pumpu trase" ir īpaši aprīkota vieta velobraukšanai, sniedzot iespēju sportu apvienot ar vērtīgu un veselīgu izklaidi. Braukšana pa trasi uzlabo fizisko formu, un tā pilda arī sociālo funkciju, aicinot brīvo laiku pavadīt aktīvi un veselīgi kopā ar draugiem vai ģimeni," stāsta Ādažu novada domes Sporta daļas vadītājs Arnis Rozītis.

Sporta daļas vadītājs ir pārliecināts, ka moderna velotrase padarīs novadu vēl pievilcīgāku gan esošajiem, gan nākotnes Ādažu novada iedzīvotājiem, kuri novērtē attīstītu infrastruktūru veselīga un sportiska brīvā laika pavadīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!