Foto: LETA
SIA "Aerodium" Ķīnā ieguvusi aptuveni 20 potenciālos sadarbības partnerus, ar kuriem konkrēta sadarbība būšot zināma tuvāko mēnešu laikā, sacīja "Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns.

Viņš stāstīja, ka daļa Ķīnas klientu izvēlas vēja tuneli iegādāties personiskām vajadzībām, piemēram, viens no potenciālajiem klientiem to vēlas iegādāties, lai bērni nesēdētu tik daudz pie datora. Tāpat vēja tuneļus plānots ievietot lielveikalos, ir arī kontakti atrakciju biznesā.

Pēc dalības starptautiskajā izstādē "World Expo 2010" Šanhajā "Aerodium" saņēma sadarbības piedāvājumus no dažādiem Ķīnas reģioniem, un patlaban pirmā vienošanās par uzņēmuma ražotā vertikālā vēja tuneļa uzstādīšanu panākta ar Šaoliņas mūku templi, ar kuru Beitāns šo sestdien, 27.novembrī, parakstīs beztermiņa līgumu.

"Sadarbības modelis paredz, ka ķīnieši iekārto infrastruktūru un izstrādā vietējos mārketinga pasākumus, bet "Aerodium" piegādā tuneli un veido priekšnesumus. Šajā projektā nepelnīsim ar naudas iekasēšanu no cilvēkiem par iespēju lidot vēja tunelī, bet gan naudu pelnīsim ar priekšnesumiem. Tā būs pirmā pastāvīgā vieta, kurā "Aerodium" uzstāsies ar regulāriem priekšnesumiem," sacīja Beitāns.

Kā norādīja "Aerodium" vadītājs, vēja tuneļus būtu dārgi ievest Ķīnā, tāpēc, ticamākais, lielās detaļas tiks ražotas Ķīnā, bet pārējās komponentes - Latvijā vai citur Eiropā. Viņš sacīja, ka "Aerodium" ražo plaša diapazona vēja tuneļus, tāpēc to cenas svārstās no 150 000 eiro (aptuveni 105 540 latu) līdz pat sešiem miljoniem eiro (aptuveni 4,2 miljoniem latu).

Tāpat "Aerodium" tuvāko mēnešu laikā plāno arī dibināt uzņēmumu Ķīnā.

Jau vēstīts, ka šā gada 26.maijā tika atklāts Latvijas paviljons "World Expo" izstādē Šanhajā.

Latvijas dalība izstādē "World Expo 2010" izmaksāja 2 550 000 latu, liecina SIA "Aerodium" sagatavotā izdevumu tāme.

"World Expo" ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valstu tēla veidošanu un popularizēšanu. "World Expo 2010" norisinājās Šanhajā no 2010.gada 1.maija līdz oktobra beigām.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija, SIA "Aerodium" īpašnieki ir Beitāns (98,50%) un Ingus Augstkalns (1,50%). Uzņēmuma apmaksātais un reģistrētais pamatkapitāls ir 126 000 latu.

2008.gadā "Aerodium" apgrozījums bija 175 842 lati, bet zaudējumi - 18 523 lati. Pērn apgrozījums veidoja 144 748 latus, bet zaudējumi - 27 047 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!