Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši 12 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā Latvijā, liecina PVD publiskotā informācija.

Saslimšana ar ĀCM konstatēta trim meža cūkām Dagdas novada Ķepovas pagastā, divām meža cūkām Kuldīgas novada Kabiles pagastā, kā arī pa viena meža cūkai Bauskas novada Mežotnes pagastā, Dagdas novada Konstantinovas pagastā, Madonas novada Liezēres pagastā, Tukuma novada Slampes pagastā, Saldus novada Jaunlutriņu pagastā, Vaiņodes novada Embūtes pagastā, Ventspils novada Puzes pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēta 803 ar to slimām mežacūkām 82 novada 250 pagastos un vienā pilsētā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!