Foto: DELFI
Āgenskalna tirgus attīstībā līdz 2021.gadam plānots investēt 1,2 miljonus eiro, pastāstīja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" (RCT) Mārketinga un komunikāciju daļas vadītājs Ivars Jakovels.

Viņš sacīja, ka RCT ir noslēdzis jaunu Āgenskalna tirgus apsaimniekošanas līgumu ar uzņēmumu "Roveks" un līguma darbības beigu termiņš ir 2021.gada augusts. Atbilstoši līgumam RCT turpmāk saņems mazāku nomas maksu nekā līdz šim - 3300 eiro mēnesī, taču RCT ar jauno apsaimniekotāju ir saskaņots ieguldījumu un investīciju plāns, kas veido aptuveni 1,2 miljonus eiro. "Šī ir minimālā summa, ko sadala pa vairākiem objektiem un pa vairākām aktivitātēm, kas jāīsteno līguma darbības laikā," sacīja Jakovels.

Pagaidām viņš neatklāja plašāku informāciju par tuvākajiem investīciju mērķiem Āgenskalna tirgū, taču piebilda, ka RCT uzdevums turpmāk būs regulāri - ne retāk kā vienu reizi ceturksnī - fiksēt investīciju programmas izpildi.

Pēc RCT Mārketinga un komunikāciju daļas vadītāja teiktā, arī Vidzemes tirgū plānots īstenot līdzīgu saimniecisko praksi kā Āgenskalna tirgū, apsaimniekošanu nododot nomnieka pārziņā. "Vidzemes tirgus apsaimniekošanas kārtība paredz, ka tirgus teritoriju nodod tirdzniecības organizēšanai un apsaimniekošanai komersantam. Rezultātā tirgus no komersanta saņems fiksētu nomas maksu - 3600 eiro mēnesī. Finansiālais ieguvums no šāda saimnieciskās darbības pavērsiena būs lielāks, saņemtā nomas maksa būs tīrais Centrāltirgus ienākums," pastāstīja Jakovels.

Viņš norādīja, ka Vidzemes tirgus apsaimniekotājam RCT nav uzlicis kā saistību investīciju plānu, taču puses vienojušās, ka komersants gada laikā sagatavos Vidzemes tirgus attīstības plānu. "Ja gada laikā nebūs sagatavota Vidzemes tirgus attīstības koncepcija, tad līgumu [ar nomnieku] pārtrauksim," teica Jakovels. Pēc viņa sacītā, RCT pērn no saviem naudas ieņēmumiem Vidzemes tirgū veica dotāciju 68 tūkstošu eiro apmērā, taču līdzšinējo praksi, ka RCT dotē Vidzemes tirgu turpmāk nevarēja pieļaut.

2014.gadā RCT strādāja ar 7,1 miljona eiro apgrozījumu. Savukārt 2013.gadā RCT strādāja ar 7,001 miljona eiro apgrozījumu un 156,5 tūkstošu eiro peļņu.

RCT kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada un tajā ietilpst centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!