Foto: Atis Tiltiņš
Producente Inese Lukaševska un viņas vadītā aģentūra "Luka" uzvarējusi prestižajā pasākumu rīkotāju konkursā pasaulē "BEA World", informēja Lukaševska.

Virtuālā izstāde "Skats uz pasauli", kura tapa Latvijas skolas soma programmas ietvaros tika atzīta par labāko izglītības pasākumu pasaulē. Šī aģentūrai ir jau 10 godalga pasaulē un trešā uzvara "BEA World" konkursā pēdējo divu gadu laikā.

"BEA World" konkurss, kurā nemainīgi tiek apbalvoti labākie pasākumi no visas pasaules, šogad norisinājās jau 16 gadu. Konkursā kopumā tika pieteikti 270 darbi no 27 valstīm, sasniedzot pirms pandēmijas rādītājus. Savus pasākumus konkursam šogad pieteica tādi pasaulē atzīti zīmoli kā: Ferrari, Google, Ebay u.c. Tāpat darbus pieteikusi pat UEFA Čempionu līga, kā arī valstis ir nominējušas savus Expo paviljonus.

"Iesniegto pasākumu līmenis ir ārkārtīgi augsts, konkurence mežonīga un varam vien pateikties žūrijai, ka starp 111 finālistiem viņi saskatīja mūsu darba vērtību, nestandarta ideju, nolemjot to pasludināt par labāko izglītības pasākumu pasaulē", stāsta aģentūras "Luka" vadītāja Inese Lukaševska, uzsverot, ka apbalvojums tiek dēvēts par pasākumu industrijas "Oskaru".

"Pirmajā gadā, kad ieguvām sudraba godalgu ar Latvijas "Skolas Soma" atklāšanas pasākumu, daži minēja, ka tā ir iesācēja laime. Taču nākamajā gadā mēs guvām dubultuzvaru un tagad atkal iegūstam zeltu visā pasaulē, liekot izskanēt Latvijas vārdam. Šī mums ir ne tikai jubilejas uzvara, kura kalpo kā apliecinājums mūsu radošumam un astronomiskajam darbam, bet pierādījums tam, ka ne visu pasaulē nosaka nauda, jo mēs izkonkurējām projektus ar miljonos mērāmiem budžetiem. Tāpēc prieks un visdziļākā pateicība žūrijai, kura tik sīvā konkurencē, šādu mazbudžeta projektu nolēma uzcelt uz augstākā pjedestāla, pierādot, ka mūsu idejas ir ne tikai dzīvot spējīgas, bet tās spēj pārsteigt nozares ekspertus visā pasaulē", informē Lukaševska.

"Projekta "Skats uz pasauli" mērķis bija radīt inovatīvu, digitālu mākslas galeriju un izstādi. To izstaigājot, ikvienam jaunietim tiek dota iespēja salīdzināt dažādu kultūras jomu personību skatu uz pasauli (piemēram, komponista skatījumu ar kino režisora), radīšanas procesu un mākslinieka ikdienu. Neizpušķojot, bet atklājot tās realitāti, lai vēlāk jaunietim uzsākot savas profesionālās gaitas konkrētā kultūras jomā nebūtu vilšanās. Vienlaikus mērķis bija ļoti inovatīvā veidā iepazīstināt jauniešus ar Latvijas kultūras personībām, veicināt jauniešu izpratni par mākslinieka profesiju, radot vēlmi darboties kultūrā", stāsta Lukaševska.

Izstādē kā centrālais objekts tiek eksponētas desmit dažādas jomas pārstāvošu Latvijas kultūras personību acu fotogrāfijas uzņemtas milzu makro izmērā. Izstādē iepazīstamas tādas personības kā kinorežisors Dzintars Dreibergs, māksliniece un scenogrāfe Katrīna Neiburga, baletdejotāja un horeogrāfe Elza Leimane, ērģelniece Iveta Apkalna, kinorežisors Renārs Vimba, stikla māksliniece Anda Munkevica, komponists Rihards Zaļupe, rakstnieks Jānis Joņevs, arhitekte Māra Ābele un dizainere Ingūna Elere.

Izstādes tapšanā ir iesaistījušies arī "IRIS PROJECT" radītāji, pasaulē atzītie fotogrāfi Olivjers Kolins (Olivier Colin) un Fēliks Mairels (Felix Mayrl), kuru izstādes ir notikušas Kannu kinofestivāla ietvaros, Dubajā, Hamburgā, Cīrihē, Budapeštā, Amsterdamā, Strasbūrā, Berlīnē un citur.

Izstāde "Skats uz pasauli" tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!