Foto: stock.xchng

Lai nodrošinātu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieku drošību, no otrdienas, 12.augusta, plkst.17 līdz piektdienas, 15.augusta, plkst.18 tiks slēgta tranzītsatiksme pa vairākiem valsts autoceļiem Aglonas apkaimē, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Tranzītsatiksme tiks slēgta autoceļa P60 "Dagda-Aglona" posmā "Sloboda-Aglona", autoceļa P62 "Krāslava-Preiļi-Madona" posmā "Krāslava-krustojums ar autoceļu A13 Krievijas robeža-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža", kā arī autoceļa V636 "Krāslava-Izvalta-Šķeltova-Aglona" posmā "Šķeltova-Aglona".

Tāpat tranzītsatiksme tiks slēgta pa autoceļu V745 "Jaunaglona-Aglona" un pa autoceļu

V762 "Aglona-Višķi".

Minēto posmu apbraukšanai LVC aicina izmantot autoceļu A13 "Krievijas robeža-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža", autoceļu P57 "Malta-Sloboda", autoceļu V744 "Kastīre-Kategrade-Kameņeca-Kapiņi" un autoceļu V610 "Mariampole-Jaunokra-Grāveri".

Uz satiksmes autobusiem minētie ierobežojumi neattieksies.

Svētku dalībniekiem un autobraucējiem arī jāņem vērā, ka autoceļa A12 "Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža" posmā no Rēzeknes līdz Viļāniem patlaban ir apgrūtināta caurbraukšana rekonstrukcijas darbu dēļ.

Uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā tradicionāli ierodas liels dalībnieku skaits, tajā skaitā svētceļnieki, tāpēc autovadītāji tiek mudināti īpaši uzmanīties, jo dažādos autoceļu maršrutos virzienā uz Aglonu sagaidāma intensīva gājēju pārvietošanās.

LVC aicina autovadītājus ar sapratni izturēties pret ieviestajiem satiksmes ierobežojumiem, ievērot satiksmes organizācijas kārtību, kā arī rēķināties ar iespējamo papildu braukšanas laiku.

Kā ziņots, svētdien Aglonā, Aglonas bazilikā, sākās ikgadējie Aglonas svētku pasākumi, kas norisināsies līdz 15.augustam, informēja bazilikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!