Foto: Pixabay
Ķīmiskā un minerālā mēslojuma tirgotājs SIA "Agrochema Latvia" reģistrējis 140 miljonu eiro vērtu komercķīlu, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka ķīlas ņēmēji ir AS "SEB banka" un AS "Luminor Bank", savukārt kā ķīlas parādnieks reģistrēts SIA "Agrochema Latvia" kapitāldaļu turētājs UAB "Agrochema".

Par labu komercķīlu ņēmējiem ieķīlātas visas ķīlas devēja prasījuma tiesības un krājumi, tostarp arī gatavā produkcija, izejmateriāli un nepabeigtie ražojumi, kā arī lietu kopība uz ieķīlāšanas brīdi un tās nākamās sastāvdaļas.

Kā skaidro "Agrochema", uzņēmums no bankām "Luminor" un "SEB" saņēmis 100 miljonu eiro aizdevumu savas darbības finansēšanai un apgrozāmā kapitāla bāzes stiprināšanai.

"Lietuvā, Latvijā un Igaunijā mēs sadarbojamies ar vairāk nekā 12 tūkstošiem klientu, kuri pie mums pērk mēslojumu, sēklas un augu aizsardzības līdzekļus. Strādājot šajā biznesā 27 gadus, mēs saprotam viņu vajadzības un cenšamies tās apmierināt, tāpēc parakstītais finansēšanas līgums nodrošinās ātrāku norēķinu veikšanu un veicinās mūsu klientu izaugsmi", – saka "Agrochema" ģenerāldirektors Mindaugas Liaukonis.

Pēc uzņēmumu grupas vadītāja teiktā, kopīgs sindicētā aizdevuma līgums un vienkāršota finansējuma administrēšana ir vēl viens solis ceļā uz uzņēmuma darbības efektivitātes paaugstināšanu.

UAB "Agrochema" meitas uzņēmums SIA "Agrochema Latvia" tika izveidots 2006. gadā. Sabiedrība tirgo šķidros mēslojumus, NPK mēslojumu maisījumus, tirgo dažādu veidu birstošos mēslojumus, augu aizsardzības līdzekļus, sēklas, lopbarību un tās piedevas, kūdras produktus. Kā arī iepērk graudus, rapsi, sniedz graudu pieņemšanas pakalpojumus, agronomiskās konsultācijas, kreditēšanas ar precēm, loģistikas un citus pakalpojumus. SIA "Agrochema Latvia" ir amonija salpetra, karbamīda, KAS un KAN mēslojumu līdere Latvijā. Sabiedrībā strādā 40 darbnieki, Saldus un Iecavas pilsētās darbojas divi agrocentri.

SIA "Agrochema Latvia" vadītājs Dovydas Zaveckas uzsvēra, ka lauksaimniecības sektorā sadarbība starp pakalpojumu vai preču pārdevējiem un lauksaimniekiem ir ļoti cieša.

"Lauksaimniecības sektorā izveidojusies uzņēmējdarbības prakse, kad lauksaimniekiem tiek dota iespēja par iegādātajām precēm samaksāt no ienākumiem, kas gūti no ievāktās ražas, tas uzliek pienākumu preču vai pakalpojumu pārdevējiem meklēt papildus finansējuma avotus. Tāpēc mēs cenšamies nodrošināt pēc iespējas solīdāku apgrozāmā kapitāla bāzi", – saka D. Zaveckas.

SIA "Agrochema Latvia" 2019.gadu noslēdzis ar pozitīvu saimnieciskās darbības rezultātu. Neskatoties uz to, ka situācija mēslošanas līdzekļu tirgū bijusi nestabila, SIA "Agrochema Latvia" spējusi novērtēt situāciju tirgū un tai pielāgoties, kas ļāvis uzņēmumam sasniegt pozitīvus rezultātus.

2019.gadā SIA "Agrochema Latvia" pārdevusi 49,24 tūkstošus tonnu amonija salpetra, 14,54 tūkstošus tonnu NPK, 7,83 tūkstošus tonnu kālija amonija salpetra, 58,85 tūkstošus tonnu graudus un 44,04 tūkstošus tonnu cita minerālmēslojuma. Tāpat arī uzņēmums 110,78 tūkstošu eiro vērtībā sniedzis pakalpojumus, apkalpojot dzelzceļa vagonus un iepakojot preci.

Salīdzinot ar 2018.gadu, pērn SIA "Agrochema Latvia" apgrozījums palielinājās par 73,97%, sasniedzot 37,79 miljonus eiro. Tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 231,14 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!