Foto: LETA

Uzņēmēju Paškausku ģimenei piederošā daudznozaru kompānija "Agrolats Holding" reģistrētas izmaiņas kapitālā un amatpersonās, tostarp padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā iecelts bijušais bankas "Swedbank" vadītājs Māris Mančinskis, liecina informācija "Firmas.lv".

No padomes priekšsēdētāja vietnieka amata atcelts Andris Paškausks, kurš iecelts padomes locekļa amatā, bet viņa vietā kompānijas padomē padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā iecelts bijušais "Swedbank" vadītājs Māris Mančinskis.

Vienlaikus kompānijas padomē atmatā pārvēlēts padomes priekšsēdētājs Vitauts Paškausks un valdē - valdes priekšsēdētājs Jānis Paškausks. Kompānijas valdes locekļu amatos iecelti arī divi jauni valdes locekļi - Mārtiņš Muižnieks un Roberts Bērziņš.

Tāpat par 10 438 285 palielināts "Agrolats Holding" pamatkapitāls palielināts - no 31 190 768 līdz 41 629 053 eiro. Pamatkapitāla apmaksa reģistrēta šā gada 2. janvārī.

AS "Agrolats Holding" dibināta 2009. gadā Rīgā, un holdinga pamatdarbība ir saistīto uzņēmumu pārvaldīšana. Holdingā ietilpst saistītie uzņēmumi "Elagro Trade", "Agrolats", "Venta FM", "Kalnāji", "Agrolats Serviss", "Agrolats Nekustamie Īpašumi", "Tērvetes Investīcijas" un "Grand Broker".

"Agrolats Holding" patiesie labuma guvēji ir Andris Paškausks, Jānis Paškausks un Vitauts Paškausks, liecina informācija "Firmas.lv". 2018.gadā holdings strādāja ar 57 658 eiro apgrozījumu un 11 412 836 eiro peļņu.

Mančinskis vadīja pēc aktīvu apmēra lielāko banku Latvijā "Swedbank" no 2009. gada līdz 2016. gadam augustam . No 2012. līdz 2016. gadam viņš bija arī Latvijas Komercbanku asociācijas padomes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!