Foto: Publicitātes foto

Starptautiskais mazumtirdzniecības tīkls "Ahold" pirmdien paziņojis, ka pārdod 60% daļu Skandināvijas lielveikalu tīklā ICA, kam pieder arī "Rimi" lielveikali.

Stokholmā bāzētajai investīciju kompānijai "Hakon Invest", kam patlaban pieder 40% akciju, pēc darījuma piederēs visas ICA daļas.

Darījuma summa veido 2,4 miljardus eiro (1,69 miljardus latu).

Patlaban "Ahold" ICA pieder 60% daļu, pārējos 40% kontrolē "Hakon Invest", bet lēmumu pieņemšanas procesā abām pusēm ir vienlīdzīgs svars.

Pēc šī darījuma pabeigšanas "Hakon Invest" apvienosies ar ICA un kļūs par vienu uzņēmumu ar nosaukumu "ICA Gruppen".

Paziņojot par savu daļu pārdošanu, Nīderlandē bāzētais tīkls pauda cerību, ka darījums tiks noslēgts līdz 2013.gada vidum. Darījumu vēl gan nepieciešams apstiprināt tirgus regulatoriem un ICA Mazumtirdzniecības asociācijai.

Šim darījumam "nebūs tiešas ietekmes uz ICA un "Ahold" kopīgajām darbībām tādās jomās kā pakalpojumu izmantošanā un atbildīgā mazumtirdzniecībā," norādīja "Ahold", piebilstot, ka uzņēmējdarbība ar ICA sākta pirms vairāk nekā 30 gadiem.

Savukārt "Hakon Invest" uzsvēra, ka "Hakon" un ICA apvienošanās neradīs izmaiņas "biznesa modelī, kas veiksmīgi darbojies gandrīz 100 gadus".

"Ahold" jau septembrī paziņoja, ka apsver iespējas pārdot sev piederošās ICA akcijas, paužot vēlmi koncentrēt savu stratēģiju uz kompānijām, pār kurām tai ir pilna kontrole.

ICA ķēdē ir 2215 veikali, galvenokārt Zviedrijā, kā arī Norvēģijā un Baltijas valstīs.

"Ahold" pieder aptuveni 3000 veikalu Ziemeļamerikā un Eiropā, un uzņēmums nodarbina aptuveni 218 000 cilvēku.

Kā ziņots, "Rimi Latvia" tīklā ir 114 trīs formātu veikali - 20 "Rimi" hipermārketi, 34 "Rimi" lielveikali un 60 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 26 Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!