Foto: Publicitātes attēli

Covid-19 turpinājis ietekmēt aviācijas apmācību sniedzēja SIA "Air Baltic Training" finanšu rādītājus arī 2021. gadā, informē "Lursoft Klientu portfelis".

"Uzņēmums turpināja pielāgoties jaunajai realitātei, diversificējot tā produktus, pievienojot savam tradicionālajam pilotu apmācību portfelim vairākas ar tehnisko apkalpošanu saistītas apmācības. Šajā periodā tika saglabāta stingra finanšu kontrole, lai optimizētu izmaksas, kā arī pārskatīti vairāki līgumi," teikts SIA "Air Baltic Training" vadības ziņojumā. Covid-19 ierobežojumu dēļ pērn uzņēmums bija spiests pārcelt lielāko daļu teorētisko apmācību no klātienes lekcijām uz tiešsaistes platformām. Pirmajā ceturksnī nenotika arī praktiskās lidojumu apmācības. Pagājušā gada marta beigās visas praktiskās apmācības tika atsāktas, palielinot lidojumu aktivitāti vasarā, tādējādi samazinot iepriekš ierobežojumu dēl radušos nenotikušo apmācību uzkrājumus. Visi iepriekšminētie faktori daļai studentu pagarināja mācību ilgumu, kā rezultātā uzņēmumam radās neplānotas izmaksas, kas netika kompensētas ar proporcionālu ieņēmumu pieaugumu. Piedevām, 2021. gadā mācības uzsākušo pilotu – studentu skaits samazinājās.

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021. gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, SIA "Air Baltic Training" apgrozījums samazinājās par 29,3%, sarūkot līdz 2,19 miljoniem eiro. "Lursoft Multi" atskaites dati rāda, ka jau otro gadu pēc kārtas SIA "Air Baltic Training" strādājis ar zaudējumiem, tiem pērn palielinoties līdz 327,42 tūkstošiem eiro.

Nacionālajai lidsabiedrībai "Air Baltic Corporation" piederošais uzņēmums 2021. gadā ar darba vietām nodrošināja 27 darbiniekus. Uzņēmums pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 437,49 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!