Vācijas uzņēmējs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess kā nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investors piesaistīts uz laiku, trešdien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" apliecināja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

"Šī tika atrasta kā vienīgā iespēja, bet tas ir terminēts risinājums," uzsvēra Matīss.

Pēc viņa teiktā, līgumā ar Montāgu-Girmesu tiks noteikts, ka akcijas no Vācijas uzņēmēja tiks atpirktas, ja atrasts stratēģiskais investors.

"Akcijas ir iespējams atpirkt kaut vai nākamajā dienā, ja ir atrasts stratēģiskais investors," teica Matīss.

Situācija "airBaltic" ir stabila, taču ir jāatjauno kompānijas flote, finanšu investora nepieciešamību pamatoja ministrs.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Matīss norādīja, ka valdība nelemj par konkrētu lidmašīnu iegādi, taču Krievijas lidmašīnas "Sukhoi Superjet" Latvijā "nekādā veidā neienāks".

Jau vēstīts, ka valdība otrdienas vakarā pēc vairākas stundas ilgām diskusijām nolēma pieņemt "Prudentia" atrasto "airBaltic" investoru.

Šis investors piesaistīts kā finanšu investors, un Satiksmes ministrijai (SM) uzdots divu gadu laikā atrast kompānijai stratēģisko investoru.

Saskaņā ar Matīsa teikto atrastais investors ir Vācijas uzņēmējs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess.

Paredzēts, ka Montāgs-Girmess "airBaltic" ieguldīs 52 miljonus eiro, bet no valsts puses kā Valsts kases aizdevums tiks nodrošināti 80 miljoni eiro. Girmesa uzņēmums iegūs 20% "airBaltic" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!