Foto: DELFI

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" drošības apsvērumu dēļ pilnībā atcēlusi lidojumus no Rīgas uz Šarm eš Šeihu, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" sacīja lidsabiedrības korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Lidojumi atcelti uz nenoteiktu laiku, jo no atbildīgajām iestādēm ir saņemtas rekomendācijas neveikt lidojumus uz Ēģipti. Pasažieriem jāvēršas pie tām kompānijām, kurās viņi iegādājušies lidojumus, vai arī jāvēršas pie "airBaltic", kas viņiem šajā situācijā palīdzēšot, teica Vanags.

Šobrīd nav prognožu, cik ilgi lidojumi būs atcelti, sacīja Vanags.

Jau vēstīts, ka ceturtdien "airBaltic" paziņoja, ka drošības nolūkos sadarbībā ar "Tez Tour" plānotais 6.novembra lidojums uz Šarmelšeihu tiek pārcelts par vienu dienu - uz 7.novembri, lai nogaidītu atbildīgo iestāžu atzinumus un rekomendācijas.

"airBaltic" Sīnāja pussalas ziemeļu daļu lidojumiem neizmanto, saskaņā ar Eiropas aviācijas doršības aģentūras rekomendācijām. Pirms katra lidojuma uz Ēģipti "airBaltic" rūpīgi izvērtējot situāciju un ievieš papildu drošības pasākumus, ja tādi ir nepieciešami, teikts lidsabiedrības paziņojumā.

"airBaltic" aicina pasažierus sazināties ar savām ceļojumu aģentūrām, tūroperatoru "Tez Tour" un vadīties pēc informācijas "airBaltic" mājaslapā, Facebook un Twitter, un zvanu centrā.

"Tez Tour" tūristi, pirms vēl tiks saņemti atbildīgo iestāžu atzinumi un rekomendācijas un pieņemti tālāki lēmumi, savās aģentūrās varēs izskatīt šādus piedāvājumus - saīsināts ceļojums uz 6 naktīm, anulēt ceļojumu, vai izvēlēties alternatīvu ceļojumu.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!