Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" uz laiku atlikusi plānus par jaunu lidmašīnu iegādi, piektdien, 13. martā, intervijā LTV apstiprināja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Gauss intervijā sacīja: "Mums rit 17. krīzes diena. 17 dienas esam risinājuši krīzes sekas. Katru dienu izsludinām pasākumus. Šodien izziņosim arī jaunu maršrutu samazināšanu." Viņš norādīja, ka turpināsies darba uz laiku uzteikšana uzņēmuma darbiniekiem.

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" pagājušā gada decembrī Rīgā sagaidīja 22. "Airbus A220-300" lidmašīnu. Līdz ar tās saņemšanu noslēdzās "airBaltic" 2019. gadam paredzētās jauno lidaparātu piegādes. "airBaltic" bija plānojusi, ka līdz 2020. gada beigām tās flotē būs 26 "Airbus A220-300" lidmašīnas.

Jau ziņots, ka kompānija uz laiku uzteikusi darbu vairākiem simtiem darbinieku. Gauss piektdien sacīja, ka uzņēmums vēl vairāk samazināt darbinieku skaitu. Plānots, kā sacīja Gauss, kopumā uz laiku samazināt darbinieku skaitu par 400 vai pat vairāk.

"airBaltic" norāda, ka ir detalizēti izstrādāts krīzes plāns dažādām ekonomiska un operacionāla rakstura krīzēm. Kopš 28. februāra uzņēmumā izveidota "C19AG" darba grupa, kas regulāri izvērtē aktuālāko informāciju un pieņem attiecīgos lēmumus.

Jau vēstīts, ka Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" nākamajos trīs mēnešos turpinās samazināt tās sēdvietu kapacitāti, ņemot vērā pašreizējo koronavīrusa krīzi pasaulē un nepārtrauktās izmaiņas uzņēmuma maršruta tīklā. Saistībā ar papildu atceltajiem lidojumiem, strādājošo skaits, galvenokārt lidmašīnu apkalpojošais personāls, uz laiku tiks samazināts par līdz pat 250 cilvēkiem.

Jāatgādina, ka "airBaltic" plānoja 2020. gada vasaras sezonas maršrutu karti kopumā papildināt ar 14 jauniem maršrutiem. Šā gada janvārī aviosabiedrības pārvadāto pasažieru skaits pieauga par 19%, lidojumu skaits par 3%, salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo mēnesi.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par "Covid-19". Jaunais nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!