Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" 2022. gada maijā atvērs jaunu bāzi Tamperē, Somijā, liecina tās sniegtā informācija.

"airBaltic" savienos Tamperi ar sešiem tiešajiem lidojumiem, kā arī turpinās veikt lidojumus uz Rīgu. Par to šodien paziņots īpašā preses konferencē Tamperē.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Sperot soli ārpus Baltijas, mēs veicināsim mūsu izaugsmi nākotnē un ātrāku atgriešanos pie peļņas. Nākamgad mūsu flotei pievienosies astoņas jaunas lidmašīnas, un mēs piedāvāsim labāko savienojamību uz un no Rīgas, Tallinas, Viļņas, kā arī Tamperes. Tamperes reģionā dzīvo vairāk nekā 500 000 cilvēku, un mūsu dati liecina, ka pastāv pietiekams vietējais pieprasījums pēc gaisa ceļojumiem."

Somijas lidostu operatora "Finavia" izpilddirektora vietnieks un lidostu tīklu vecākais viceprezidents Jani Jolkonens (Jani Jolkkonen) saka: "Mēs uzņēmumā "Finavia" jau vairākus gadus esam sadarbojušies ar "airBaltic", un šīs jaunās bāzes atvēršana paceļ mūsu sadarbību jaunā līmenī. Tamperes-Pirkalas lidosta "Finavia" ir ļoti svarīga, un pēdējo gadu laikā mēs lidostas attīstībā esam investējuši gandrīz 20 miljonus eiro. Jaunā bāze nodrošinās iespēju "airBaltic" Eiropas maršrutiem piekļūt vietējiem biznesa un atpūtas ceļotājiem, kuri, kā mēs ceram, izmantos jaunos maršrutus."

Sākot no 2022. gada maija, "airBaltic" veiks tiešos lidojumus no Tamperes uz Oslo (Norvēģija) un Kopenhāgenu (Dānija), Frankfurti un Minheni (Vācija), kā arī atpūtas galamērķiem – Malagu (Spānija) un Rodas salu (Grieķija).

Šobrīd "airBaltic" no Rīgas piedāvā tiešos lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem. Septembrī "airBaltic" sāka tiešos lidojumus no Rīgas uz Tenerifi (Spānija) un Dubaiju (Apvienotie Arābu Emirāti).

"airBaltic" ("Air Baltic Corporation" AS) galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder 3,86%.

Biznesa dati:

AS "Air Baltic Corporation"

Reģistrācijas datums: 08.02.1995.

Apgrozījums (2020. gadā): 135 934 000 eiro

Peļņa pēc nodokļiem (2020. gadā): -278 267 000 eiro

Avots: "Lursoft"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!