Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" struktūrvienība "airBaltic Cargo" 2019. gadā transportējusi kravu un pasta sūtījumus 14,8 tūkstošus tonnu apmērā, kas ir par 21% vairāk nekā pirms gada, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"airBaltic Cargo" vadītājs Iļja Seļiverstovs norāda, ka "airBaltic" pērn piedzīvoja straujāko izaugsmi pēdējo desmit gadu laikā, neskatoties uz to, ka 2019. gadā Eiropā kopumā kravas gaisa pārvadājumu apjoms samazinājās.

"Šādu sasniegumu veicinājušas ne tikai pieaugošās transportēšanas iespējas, bet arī sadarbība ar partneru lidsabiedrībām un pasta operatoriem visā pasaulē. Pērn kravu un pasta pārvadājumu segmentos mēs sasniedzām vienlīdzīgu izaugsmi," norāda Seļiverstovs.

2019. gadā populārākie pasta sūtījumu un kravu transportēšanas galamērķi bija Rīga, Tallina, Viļņa, Maskava, Londona, Amsterdama, Kijeva un Minska.

2019. gadā "airBaltic" arī sasniedza lielāko gada laikā pārvadāto pasažieru skaitu lidsabiedrības vēsturē. Pērn aviosabiedrība savā maršrutu tīklā pārvadāja 5 049 317 pasažierus jeb par 22% vairāk nekā gadu iepriekš.

Papildus tam 2019. gadā "airBaltic" uzsāka lidojumus deviņos jaunos maršrutos, un, papildinot floti ar vēl vairāk "Airbus A220-300" lidmašīnām, kā arī palielināja lidojumu regularitāti.

2020. gadā "airBaltic" plāno turpināt savu paplašināšanos Baltijas valstīs un sāks lidojumus 14 jaunos maršrutos, tostarp uz četriem jauniem galamērķiem no Tallinas un pieciem jauniem galamērķiem no Viļņas.

Aviosabiedrība "airBaltic" savieno Baltijas reģionu ar 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. Kompānija dibināta 1995. gadā un tās galvenais akcionārs ir Latvijas valsts, kam pieder 80% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder aptuveni 20%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!