Foto: Publicitātes foto/Air Baltic Corporation

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" pasūtījusi 24 elektriskās automašīnas, lai nodrošinātu virszemes apkalpošanu lidostā, veiktu tehniskās un citas funkcijas, informē uzņēmumā.

Norādot uz līgumiem ar piegādātājiem, "airBaltic" informē, ka neesot tiesīga atklāt darījumu summu. Automašīnu iepirkumi organizēti, ņemot vērā automašīnu plānoto izmantošanu, līdz ar to pašlaik izvēlēti trīs dažādi piegādātāji.

Uzņēmums lidostas "Rīga" peronā jau uzstādījis septiņas uzlādes stacijas, bet līdz gada beigām paredzēts uzstādīt vēl 15.

Foto: Publicitātes foto/"Air Baltic Corporation "

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Ilgtspējība ir mūsu nākotnes attīstības pamatā. Tāpēc mēs jau pērn nolēmām, ka visi uzņēmuma iegādātie automobiļi būs elektriski. Šodien mūsu perona apkalpošanas kolēģi jau izmanto pirmās elektriskās automašīnas, ko esam iegādājušies."

"airBaltic" veic lidojumus ar 34 "Airbus A220-300" lidmašīnām. "airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 97,03% akciju, kamēr pārējiem akcionāriem pieder 2,97%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!