Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" kopš septembra beigām ieviesusi jaunu automātisku Covid-19 ceļošanas dokumentu pārbaudi pasažieriem, kuri ceļo ar tiešajiem lidojumiem uz Rīgu. Dokumentu pārbaude tiek veikta, pasažieriem reģistrējoties lidojumam internetā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Ņemot vērā dažādus mainīgos Covid-19 ierobežojumus, pasažieriem var nākties veltīt vairāk laika, lai reģistrētos reisam lidostā un iekāptu lidmašīnā. Ieviešot automātisku ceļošanas dokumentu pārbaudi, mēs paredzam, ka būtiski samazināsies gaidīšanas laiki."

Līdz šim šo pakalpojumu izmēģinājuši vairāki tūkstoši pasažieru, uzrādot savus Covid-19 ceļošanas dokumentus, kas nepieciešami ieceļošanai Latvijā. Ja pasažieris nevarēs vai negribēs pārbaudīt savus dokumentus internetā, to joprojām būs iespējams izdarīt, reģistrējoties lidostā vai pie iekāpšanas vārtiem. Tuvākajā nākotnē lidsabiedrība plāno šo pakalpojumu ieviest arī tiem pasažieriem, kuri ceļo uz un no citām valstīm.

"airBaltic" (Air Baltic Corporation AS) galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder 3,86%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!