Foto: Publicitātes attēli

Pēc Ārlietu ministrijas pieprasījuma un ar Satiksmes ministrijas atļauju Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" tuvākās nedēļas laikā izpildīs papildu reisus no Londonas un Frankfurtes uz Rīgu, kā arī atpakaļ, portālu "Delfi" informēja aviokompānijas pārstāvji.

Piektdien, 27. martā, paredzēti reisi Rīga-Londona un Londona-Rīga. Divi lidojumi no Rīgas lidostas tiks sākti pulksten 8 un pulksten 9, savukārt reisi Londona-Rīga izlidos pulksten 10.25 un pulksten 11.55.

Piektdien arī tiks izpildīts reiss Rīga-Frankfurte un Frankfurte-Rīga. No Rīgas lidostas lidojums tiks sākts pulksten 13.50, bet no Frankfurtes uz Rīgu izlidos pulksten 16.15.

Tāpat arī pirmdien, 30. martā, tiks veikti lidojumi Rīga-Frankfurte un Frankfurte-Rīga. No Rīgas lidostas lidmašīna izlidos pulksten 13.20, bet no Frankfurtes uz Rīgu tā izlidos pulksten 16.15.

Ar šiem reisiem būs iespējams atceļot līdz 140 pasažieriem, norāda kompānijā.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsoņi, kā arī šo valstu pastāvīgie iedzīvotāji, kuri vēlas atgriezties, tiek aicināti rezervēt biļetes šiem lidojumiem, zvanot uz "airBaltic" zvanu centru pa īpaši izveidotu tālruni +371 67207771. Pasažieri aicināti ņemt vērā, ka, veicot rezervāciju pa telefonu, pasažieriem būs nepieciešams sniegt un apstiprināt savu pases informāciju.

Savukārt ja pasažieri vēlas ceļot no Rīgas, viņiem jābūt atļaujai iebraukt attiecīgajā valstī, atgādina "airBaltic". Pirms sazināties ar "airBaltic" lūdz konsultēties ar atbildīgajām iestādēm par tiesībām ceļot.

"airBaltic" aicina visus ielidojošos pasažierus ar saslimšanas simptomiem vērsties pie mediķiem starptautiskās lidostas "Rīga" E un C atlidošanas sektorā pirms bagāžas saņemšanas. Pasažieriem, kas ierodas no vīrusa skartajām teritorijām, jāievēro obligāta pašizolācija 14 dienas.

Jau ziņots, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu.

Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!