Foto: Publicitātes foto

Plānots, ka Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" jaunā angāra lidmašīnu flotes uzturēšanai būvniecība lidostā "Rīga" tiks uzsākta 2022. gada sākumā, bet pabeigta līdz 2023. gada beigām.

Saskaņā ar "airBaltic" sniegto informāciju jaunā angāra būvniecība nepieciešama, lai samazinātu uzturēšanas izmaksas nākotnē un lidsabiedrība kļūtu efektīvāka. "airBaltic" apbūves tiesību līgumu ar lidostu "Rīga" parakstījusi 2020. gadā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Jaunais angārs mūsu plānos ir bijis jau gadiem ilgi kā daļa no mūsu turpmākās attīstības. Līdz brīdim, kad jaunais angārs būs pabeigts, mēs atkal būsim uz mūsu izaugsmes ceļa, nodrošinot tik nozīmīgo savienojamību starp Baltiju un pārējo pasauli, ar gandrīz divreiz vairāk "Airbus A220-300" lidmašīnām nekā šobrīd. Kopš 2019. gada mēs visus lidmašīnu apkopes darbus esam veikuši paši, un mūsu flotes paplašināšanai būs nepieciešams atbilstoša izmēra lidmašīnu angārs. Pieaugot "Airbus A220" klientu lokam globāli, "airBaltic" Rīgā spēs piedāvāt tehnisko apkopi arī citiem šī tipa lidmašīnu īpašniekiem visā pasaulē. Tas būs viens no reģionā lielākajiem un modernākajiem lidmašīnu angāriem."

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa piebilst: "Jaunā "airBaltic" gaisa kuģu tehniskās apkopes angāra izbūve lidostā "Rīga" stiprinās lidostas kā nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" galvenās bāzes pozīcijas, nodrošinot un palielinot lidostas aviācijas un neaviācijas pakalpojumu klāstu un apjomus, kā arī veicinot lidostas attīstību un nostiprinot tās vadošo lomu Baltijas jūras reģionā."

Zemes gabala kopējā platība ir 2,85 hektāri. Sākotnējie plāni paredz, ka jaunā tehniskās apkopes angāra kopējā platība būs aptuveni 34 500 m2, un tas nodrošinās iespējas vienlaicīgi veikt septiņu "Airbus A220-300" lidmašīnu vieglo un bāzes tehnisko apkopi. Projekts tiks finansēts ar banku palīdzību.

"airBaltic" 2019. gadā saņēma sertifikātu, lai veiktu "Airbus A220-300" tipa lidmašīnu pilna apjoma vieglo tehnisko apkopi, kā arī bāzes tehnisko apkopi atbilstoši "EASA Part 145" prasībām.

"airBaltic" apsver iespēju piedāvāt tehniskās apkopes pakalpojumus arī citām lidsabiedrībām, kas izmanto šī tipa lidmašīnas. Šobrīd "airBaltic" flotē ir 25 "Airbus A220-300" lidmašīnas.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder 3,86%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!