Foto: DELFI
Turpinoties Covid-19 krīzei, kas ietekmē pieprasījumu pēc lidojumiem, Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" ir spiesta laika periodā no 2020. gada 15. aprīļa līdz 31. oktobrim atcelt aptuveni 50% plānoto lidojumu, portālu "Delfi" informēja aviokompānija.

Šobrīd lidsabiedrība pielāgo lidojumu tīklu un reisu grafiku atbilstoši uz laiku samazinātai lidmašīnu flotei, lai spētu atjaunot regulāros lidojumus, kad šī krīze būs beigusies.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka uzņēmums patlaban plāno savu darbību atsākt pakāpeniski. "Kad tas būs iespējams, mēs sāksim ar samazinātu lidmašīnu skaitu, kas ik dienu veiks lidojumus mūsu populārākajos maršrutos. Ar katru nākamo nedēļu atsāksim izmantot aizvien vairāk lidmašīnu, piedāvājot vairāk reisu," norāda Gauss.

"airBaltic" arī pieņēmusi lēmumu atlikt lidojumu uzsākšanu jaunajos maršrutos, kas bija plānoti 2020. gada vasaras sezonā no visām trim Baltijas valstīm, kā arī uz laiku apturēt lidojumus vairākos papildu maršrutos.

Ar pasažieriem, kuru biļešu rezervācijas ietekmēs šīs izmaiņas, lidsabiedrība sazināsies personīgi, nosūtot e-pastu un piedāvājot ceļošanas alternatīvas. Jaunākā "airBaltic" ceļojumu informācija pieejama uzņēmuma mājaslapā.

Šobrīd "airBaltic" turpina piedāvāt tās klientiem čarterlidojumus un kravu lidojumus, kurus iespējams pieteikt uzņēmuma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!