Foto: F64

Ceturtdien, 27. aprīlī, Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" akcionāru sapulcē tika ievēlēta jauna airBaltic padome un Larss Tūsens stājās iepriekšējā airBaltic padomes locekļa Ralfa Dītera Montāga Girmesa vietā, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Vanags.

Akcionāru sapulcē tika pārvēlēti trīs līdzšinējie padomes locekļi – Nikolajs Sigurds Bulmanis, Kaspars Briškens un Kaspars Āboliņš, kā arī tika ievēlēts jauns padomes loceklis – Larss Tūsens.

Akcionāru sapulce lidsabiedrības padomes priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku vēlēs padomes pirmajā sēdē, atzīmē Vanags.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015. gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro.

Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015. gadā. Transfēra pasažieri pērn veidoja 44% no aviokompānijas apkalpotā pasažieru skaita, kamēr 56% pasažieru apkalpoti tiešajos lidojumos.

''airBaltic'' pērn pārvadāja 2 891 365 pasažierus, kas ir par 10% vairāk nekā 2015. gadā. Lidsabiedrība veica 43 872 lidojumus, kas ir par 2% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt vietu piepildījuma rādītājs, kas izsaka pasažieru skaita attiecību pret pieejamo sēdvietu skaitu, 2016. gadā bija 74% jeb par trim procentpunktiem lielāks nekā gadu iepriekš.

''airBaltic'' nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!