Foto: LETA
Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

"Tā kā Liepiņš darbojas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) un viņam ir liela pieredze arī dažādos ekonomiskajos jautājumus, tad noteikti nevar teikt, ka "airBaltic" ko zaudētu no padomes priekšsēdētāja nomaiņas," sacīja Matīss un piebilda, ka nav nekāda konkrēta iemesla, kādēļ amatu atstājis līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Gints Kiršteins.

Patlaban "airBaltic" padomē valsti pārstāv Liepiņš, Kiršteins, kā arī Nikolajs Sigurds Bulmanis un Raitis Tukāns, savukārt privātā akcionāra intereses padomē pārstāv Mārtiņš Zalāns un Ilmārs Razumovskis, kurš atbilstoši "airBaltic" akcionāru lēmumam padomes locekļa amatā nomainījis Andreju Kutasinu, aģentūrai BNS pastāstīja satiksmes ministra biroja vadītājs Andris Freidenfelds.

Jau vēstīts, ka Satiksmes ministrija 30.novembrī iegādājās "airBaltic" privātajam akcionāram "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) piederošos 47,2% lidsabiedrības akciju. Akcijas iegādātas par to nominālvērtību – 224 453 latiem. Tādējādi valsts ir kļuvusi par 99,8% " airBaltic" akciju īpašnieci. BAS gan vēl ir iespēja atjaunot līdzdalību kompānijas akciju kapitālā līdz 47%, ja tā turpinās ieguldīt līdzekļus lidsabiedrībā atbilstoši "airBaltic" biznesa plānam.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri līdz šim bija Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder bijušajam "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!