Foto: DELFI

Darījums, ar kuru likvidējamai AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") piederošās daudzmiljonu prasījuma tiesības pret lidsabiedrību "airBaltic" iegādājusies pati aviokompānija, ir parāda atlaišana, kas nodara kaitējumu kreditoriem un "prasās pēc krimināllietas", portālam "Delfi" atzina kādreizējā lidsabiedrības vadītāja Bertolta Flika advokāts Viktors Tihonovs.

Rīgas apgabaltiesa pērnā gada nogalē atcēla aizliegumu "Krājbankai" un Lietuvas bankai "Snoras" atsavināt prasījuma tiesības pret "airBaltic" 51,68 miljonu latu apmērā. Nodrošinājums tika noteikts Flika civilstrīdā ar "Krājbanku" un Satiksmes ministriju (SM).

"Krājbankas" administrators "KPMG Baltics" ceturtdien informēja, ka pārdotās prasījuma tiesības pieder "Krājbankas" meitas uzņēmumam "Atlantijas Biroji".

Noslēgtā vienošanās ir kompleksa, un tā ietver virkni savstarpēji saistītu darījumu, kas paredz, ka ar "airBaltic" zīmolu strādājošais "Air Baltic Corporation" atpirks pret to vērstās prasījumu tiesības un tiesības uz dažām preču zīmēm vairāku desmitu miljonu eiro vērtībā 15 gadu laikā, maksājot arī līgumā noteiktos procenta maksājumus atbilstoši tā brīža tirgus likmēm.

Tā ir parāda atlaišana, kas maksātnespējas procesā nav pieļaujama, jo nodara būtiskus zaudējumus kreditoriem, portālam "Delfi" pauda Tihonovs, kurš "Krājbankas" bankrota lietā pārstāv arī politiķi Andri Ārgali.

Tā kā "airBaltic" ir parādā "Krājbankai", tad neesot nekāda pamata samazināt šo parādu. "Prasās pēc krimināllietas," rezumēja Tihonovs, sakot, ka būtu visnotaļ interesanti zināt, ko Maestro vai citi kreditori par to teikšot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!