Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" 2022. gada maijā pārvadājusi 284 700 pasažierus jeb par 323% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Tā 2022. gada maijā veica 3490 lidojumus.

"Tagad, kad vairums ar Covid-19 saistītie ierobežojumi lielākajā daļā pasaules ir atcelti, novērojam pasažieru pieprasījuma kāpumu gan pēc biznesa, gan atpūtas galamērķiem. Tas ir redzams arī maija rezultātos, kā arī biļešu rezervāciju apjomā, kas veikts turpmākajiem vasaras mēnešiem. Tāpēc sagaidām, ka noslogotākajos vasaras mēnešos pārvadāsim vēl vairāk pasažieru. Atveseļošanās pēc pandēmijas jau ir sākusies," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Lidsabiedrība turpina piedāvāt nozīmīgu savienojamību no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes uz lielākajiem Eiropas biznesa un tranzīta centriem, kā arī plašu atpūtas galamērķu klāstu.

"airBaltic" (AS"Air Baltic Corporation") savieno Baltijas reģionu ar vairāk nekā 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. Pēdējos 25 gados "airBaltic" kļuvusi par spēcīgu, rentablu un starptautiski atzītu lidsabiedrību. Tā nodrošina vairāk nekā 2,5% no Latvijas IKP. airBaltic veic lidojumus ar 36 Airbus A220-300 lidmašīnām. Akciju sabiedrība ir dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 97,03% akciju, kamēr pārējiem akcionāriem pieder 2,97%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!