Foto: LETA

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" 2020. gada novembrī no visām trim Baltijas valstu galvaspilsētām uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā pārvadājusi aptuveni 43 100 pasažieru jeb par 88% mazāk nekā 2019. gada novembrī, liecina tās sniegtā informācija.

2019. gada novembrī tika pārvadāti 346 400 pasažieri.

2020. gada novembrī "airBaltic" veikusi aptuveni 1 000 lidojumu. 2019. gada novembrī tika veikti 4 500 lidojumi, tādējādi veidojas kritums par 77%.

Šā gada novembrī maršrutu skaits samazināts līdz 38, salīdzinot ar 61 maršrutu pagājušā gada novembrī.

"airBaltic" informē, ka cieši sadarbojas ar atbildīgajām institūcijām, sekojot līdzi situācijai, kā arī ir elastīga, lai vajadzības gadījumā pielāgotu lidojumu grafiku. Pasažieriem pirms ceļojuma ir jāpārbauda ceļojuma noteikumi un lidostu ierobežojumi oficiālajās vietnēs vai vietējās vēstniecībās.

"airBaltic" (AS "Air Baltic Corporation") galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder 3,86%.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija šodien uzklausīs ziņojumu par lidsabiedrībai "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanai piešķirtā finansējuma plānoto izlietojumu. Uz komisijas sēdi uzaicināti "airBaltic", Satiksmes ministrijas, Finanšu ministrijas un Valsts kontroles pārstāvji.

Covid-19 pandēmijas otrais vilnis ir izrādījies smagāks, nekā tika prognozēts iepriekš, bet "airBaltic" pēc papildu palīdzības pie valdības vērsīsies tikai tad, ja situācija aviācijā neuzlabosies arī nākamā gada pavasarī, aģentūrai LETA sacījis "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss. "Ja pavasarī darbības apmēri sāks augt un vasarā darbība atgriezīsies normālās sliedēs, mēs domājam, ka otrs ieguldījums nebūs nepieciešams. Vienlaikus mēs redzam, ka virkne Eiropas aviokompāniju jau dodas pie valdībām ar lūgumu par otrās kārtas palīdzību. Ja mēs pavasarī redzēsim, ka situācija nemainās un būs jāsecina, ka Covid-19 nekur nav pazudis, tad arī mums būs jādodas pie valdības," atzinis "airBaltic" vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!