Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" sadarbībā ar pakalpojumu sniedzēju "BitPay" ļaus norēķināties par biļetēm arī vairākām kriptovalūtām, tostarp "Bitcoin Cash", "Ether" un "Dogecoin", informē uzņēmuma pārstāvji.

"Pēdējo gadu laikā vairāk nekā 1000 klientu izmantojuši maksāšanas metodi ar kriptovalūtu, kas var nešķist daudz, taču tāpat piedāvā pasažieriem norēķināšanās iespēju, kādu citur grūti atrast," saka "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Biļešu cenas lidsabiedrības mājaslapā norādītas eiro valūtā. Kad "airBaltic" klienti veic apmaksu par savu lidojumu, maksājumu sistēmas operators "BitPay" automātiski pārvērš kriptovalūtas uz eiro pēc tā brīža maiņas kursa. "airBaltic" maksājumus kriptovalūtās nesaņem. Maksājumu, kas veikti citās kriptovalūtās, pieejamība ir atkarīga no klienta lietotā kriptovalūtas maka.

""airBaltic" jau kopš 2014. gada pieņem "Bitcoin" (BTC), tagad tam piepulcējušās "Bitcoin Cash" (BCH), "Ethereum" (ETH), "Dogecoin" (DOGE) un četras ASV dolāram piesaistītas kriptovalūtas (GUSD, USDC, PAX un BUSD) kā maksāšanas līdzekli par mājaslapā iegādātām biļetēm. Maksāšanas iespēja ar kriptovalūtu pieejama, kad tiek iegādātas "airBaltic GREEN" biļetes. Maksājumiem netiek piemērotas darījuma nodevas, kā arī šāda norēķinu iespēja ir pieejama lidojumiem, kas rezervēti vismaz piecas dienas pirms paredzētās izlidošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!