Otrdien nacionālās aviokompānijas "airBaltic" čārterreisā no Turcijas pilsētas Antālijas uz Rīgu BT 7718 lidmašīnai "Boeing 737-300" neilgi pirms nosēšanās galamērķī lidostā "Rīga" konstatēti traucējumi salona spiediena režīmā, portālam "Delfi" apstiprināja aviokompānijas Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Par problēmām lidojuma laikā portālam "Delfi" ziņoja lasītāji. Viens lasītājs rakstīja, ka lidmašīnā novērota dehermetizācija, bijis spēcīgs kritiens – tas esot noticis trešdien. Savukārt aviokompānijā norāda, ka problēmas reisā no Turcijas radušās otrdienas lidojumā. "Apkalpe rīkojās stingri saskaņā ar procedūrām, samazināja lidojuma augstumu un kā plānots plkst. 18.35 veica nosēšanos Rīgas lidostā," paziņoja Vanags.

Lidmašīnā bijuši 138 pasažieri un 6 apkalpes locekļi. "airBaltic" atvainojas pasažieriem par neērtībām.

Jau ziņots, ka tehniskas kļūmes kopš gada sākumā regulāri piemeklēja "airBaltic" nesen no Kanādas aviobūves uzņēmuma "Bombardier" iegādātās lidmašīnas "Q400Next Gen". Pēc dažiem šādiem gadījumiem Satiksmes ministrija pagājušā gada otrajā pusē lika "airBaltic" un valsts aģentūrai "Civilās aviācijas aģentūra" izstrādāt rīcības plānu, lai līdzīgi gadījumi vairs neatkārtotos.

"airBaltic" izstrādāja jaunu lidmašīnu drošības pārbaudes procedūru pirms pacelšanās, savukārt ražotājs noliedza, ka lidmašīnu tehniskās kļūmes varētu apdraudēt pasažierus.

Tomēr šā gada februārī lidostā "Rīga" tehnisku problēmu dēļ bija spiesta atgriezties lidmašīna, kas devās reisā uz Sanktpēterburgu. Marta beigās konstatēto bojājumu dēļ "Bombardier" hidrauliskajā sistēmā tika atcelts reiss uz Helsinkiem. Jūnija beigās "Bombardier"" reisā Rīga-Kijeva veica piespiedu nosēšanos, jo lidmašīnai apstājies viens dzinējs, tā stāstīja viens no lidmašīnas pasažieriem Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, kurš tad uz Ukrainu devās kopā ar ekonomikas ministru Arti Kamparu (V).

Kopumā "airBaltic" iegādājās astoņas "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!