Foto: Publicitātes foto

Saasinoties Covid-19 situācijai pasaulē, tai skaitā Latvijā, "airBaltic" jauns valsts finansiālais atbalsts šogad nebūs nepieciešams, informēja uzņēmumā.

"Šobrīd uzņēmums jau ir pārstrukturējis savu darbību atbilstoši tirgus apstākļiem, tam ir pietiekama likviditāte. Un pašlaik sagaidāms, ka otrajā pusgadā zaudējumu apmērs būs zemāks kā pirmajā pusgadā. Uzņēmuma vadība ir apliecinājusi, ka šogad papildu finansējums uzņēmumam no valsts puses nebūs nepieciešams," sacīja A/S "Air Baltic Corporation" Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

To pašu apliecināja arī Satiksmes ministrijā.

Briede norādīja, ka valsts veiktās investīcijas uzņēmumā paredzētas, lai segtu būtiskos zaudējumus, ko koronavīrusa krīzes dēļ turpina ciest "airBaltic". "Investīcijas pamatkapitālā ļauj "airBaltic" turpināt nodrošināt labāko savienojamību no Rīgas, kā arī saglabāt vadošas tirgus pozīcijas Baltijas reģionā," pauda Briede.

Jautāta, kā "airBaltic" izvēlas, kurus maršrutus izpildīt laikā, kad visā pasaulē, tai skaitā Latvijā, valda tūrisma krīze, aviokompānijas pārstāve akcentēja, ka "airBaltic" turpina regulāri pārskatīt tās lidojumu grafiku un to pielāgot attiecīgi esošajam pieprasījumam, kā arī ņemot vērā pašizolācijas un citus ceļojumu ierobežojumus.

"Pašlaik uzņēmums uz laiku lēmis būtiski samazināt lidojumu skaitu gaidāmajā ziemas sezonā, kas sāksies oktobra nogalē. Ziemas sezonā "airBaltic" no Rīgas plāno piedāvāt lidojumus uz vairāk nekā 35 galamērķiem. Salīdzinot ar pagājušo gadu, uzņēmums pārlieku zema pieprasījuma dēļ neveiks lidojumus uz 11 - galvenokārt atpūtas - galamērķiem," informēja Briede.

Kā vēstīts, "airBaltic" koncerna apgrozījums Covid-19 pandēmijas ietekmē šogad pirmajā pusgadā samazinājās par 63,6% - līdz 78,713 miljoniem eiro, savukārt koncerna zaudējumi pieauga teju septiņas reizes un veidoja 184,77 miljonus eiro, informēja uzņēmumā.

"airBaltic" pamatkapitāls šā gada augustā tika palielināts līdz 506,473 miljoniem eiro. Lidsabiedrības pamatkapitālā 4.augustā tika reģistrēta iemaksa 250 miljonu eiro apmērā no Latvijas valsts budžeta. Iepriekš "airBaltic" pamatkapitāls bija 256,473 miljoni eiro.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder 3,86%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!