Foto: Publicitātes foto

"airBaltic Training" saņēmis sertifikātu, lai savā bāzē lidostā "Liepāja" izveidotu autorizētu "Diamond Aircraft" lidmašīnu apkopes centru, informē lidsabiedrība.

"airBaltic Training" tagad ir tiesīgs veikt garantijas un pēcgarantijas apkopes "Diamond Aircraft" DA40 un DA42 lidmašīnām, kā arī sniegt ražotāja apstiprinātu garantiju.

"airBaltic" operatīvās vadības direktors Pauls Cālītis norāda, ka uzņēmuma "Diamond Aircraft" flote ir viens no veiksmes faktoriem "airBaltic Pilotu akadēmijai". Izveidojot Baltijā pirmo autorizēto "Diamond Aircraft" lidmašīnu apkopes centru, aviokompānija pastiprina savas iespējas un rada jaunas darbavietas Liepājā.

"Diamond Aircraft Industries GmbH" civilo lidmašīnu pārdošanas vadītājs Austrijā Reinhards Švaigers (Reinhard Schwaiger) teic, ka uzņēmums nodrošina pilotu akadēmiju ar apmācību lidmašīnām un FNPTII simulatoru. Tāpat "airBaltic Training", kļūstot par autorizētu apkopes centru, varēs sniegt ātru un efektīvu servisu "Diamond Aircraft" klientiem Baltijas reģionā.

"airBaltic" meitas uzņēmums "airBalticTraining" savā apmācību centrā Rīgā nodrošina aviācijas apmācību pakalpojumus. Uzņēmums izveidots 2010. gadā un kopš tā laika katru gadu sniedz apmācību aptuveni 3 000 profesionāļu no visas pasaules.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,28 miljoni eiro, kas ir par 23% vairāk nekā 2018. gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,73 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" – gandrīz 20% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!