Foto: Publicitātes attēli
"airBaltic Training" no "Diamond Aircraft" pasūtījusi vēl trīs viena dzinēja "DA40 NG" apmācību lidmašīnas, kas paredzētas lidsabiedrības izveidotajai Pilotu akadēmijai. Šie lidaparāti tiks piegādāti 2020. gadā. Šobrīd "airBaltic" Pilotu akadēmijai ir septiņas apmācību lidmašīnas – sešas "Diamond DA40 NG" un viena "Diamond DA42-VI", informē uzņēmums.

"Šis papildu pasūtījums no "Diamond Aircraft" atbalsta mūsu apmācību programmas tālāku izaugsmi. Turklāt mēs esam saņēmuši Latvijas Civilās aviācijas aģentūras sertifikātu, kas ļauj mums pašiem veikt "Diamond Aircraft" lidaparātu tehnisko apkopi," piebilst "airBaltic" lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis.

"Diamond Aircraft Industries" tirdzniecības un mārketinga direktore Austrijā Amila Špīgela (Amila Spiegel) teic: "Mēs esam priecīgi, ka "airBaltic Training" pieredze ar mūsu lidojumu apmācību sistēmu rezultējusies papildu "Diamond Aircraft" lidmašīnu iegādē. Tas demonstrē to, ka "Diamond Aircraft Flight Training Concept", kas ir vienīgais pilna apjoma efektīvu, drošu un modernu viena un divu dzinēju lidaparātu, kā arī simulatoru un dzinēju piegādātājs, atbilst jaunākajiem nozares tehnoloģiju un darbības standartiem lidsabiedrības pilotu apmācības situācijām."

Šoruden pirmie studenti absolvēs Pilotu akadēmijas programmu un pievienosies lidsabiedrībai kā piloti. "airBaltic" Pilotu akadēmija nesen uzsāka pieteikšanās procesu 2019. gada rudens–ziemas grupai.

Jau vēstīts, ka Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pērnā gada 16. aprīlī sāka "airBaltic Training" Pilotu akadēmijas studijas. Mācību maksa Integrētajam aviokompānijas transporta pilotu kursam Latvijā studentam izmaksā 69 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!