Foto: DELFI

Apvienoto Arābu Emirātu aviosabiedrība "Emirates" un Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" uzsākusi sadarbību. Vienošanās paredz, ka "airBaltic" klienti iegūs piekļuvi "Emirates" vispasaules tīklam, izmantojot tā centru Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos. Savukārt "Emirates" pasažieriem būs vairāk iespēju ceļot uz Baltijas jūras reģionu.

Jāatgādina, ka nesen "airBaltic" paziņoja par tiešo lidojumu atklāšanu uz Dubaiju. Šo lidojumu uzsākšana septembrī sakrita ar izstādes Expo 2020 atklāšanu Dubaijā. Šie lidojumi tiek nodrošināti četras reizes nedēļā.

"airBaltic" visus lidojumus veic ar 32 lidmašīnām "Airbus A220-300". "airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder 3,86%. Tās pamatkapitāls ir 506 472 824 eiro.Pērn uzņēmums strādāja ar 135,9 tūkstoūs eiro apgrozījumu un 278,2 tūkstošu eiro zaudējumiem, liecina "Lursoft" pieejamā informācija. "airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 90 lidojumu galamērķiem no visām trim Baltijas valstu galvaspilsētām.

"Emirates" ir starptautiska lidsabiedrība ar globālu klātesamību sešos kontinentos, savienojot pasažierus un veicinot globālu tirdzniecību uz un caur centru Dubaijā. Lidsabiedrības flotē ietilpst "Airbus A380" un "Boeing 777" lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!