Foto: F64

Pēc regulāro testu veikšanas 29. oktobrī "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss saņēmis pozitīvu Covid-19 testa rezultātu, informē uzņēmums.

Ievērojot iekšējos drošības un veselības pasākumus, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijas, izpilddirektors nekavējoties devās karantīnā, kā arī visas kontaktpersonas ir apzinātas un informētas.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Es visus piesardzības pasākumus uztveru ļoti nopietni, un pēdējos astoņus mēnešus tos esmu stingri ievērojis. Esmu regulāri veicis testus piesardzības nolūkos. Šobrīd jūtos labi, un man nav nekādu simptomu. Diemžēl šobrīd nav iespējams izsekot vietu, kur notikusi inficēšanās. Mums ir stingri iekšējie veselības pasākumi, lai novērstu vīrusa izplatību un nodrošinātu mūsu darbinieku drošību un labsajūtu, taču, neskatoties uz to, notikusi inficēšanās. Šobrīd darba pienākumus pildīšu attālināti."

Līdzko Latvijā martā tika noteikts ārkārtas stāvoklis, "airBaltic" ieviesa drošības pasākumus, lai aizsargātu savu darbinieku veselību un labklājību. Kopš tā laika ieviesti vairāki papildu pasākumi, bet citi tikuši pielāgoti saskaņā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem.

Jau kopš 2020. gada februāra "airBaltic" telpās tiek veikta mitrā uzkopšana ar dezinfekcijas līdzekļiem. Kopējām virsmām tiek veikta regulārāka un rūpīgāka tīrīšana, lai uzlabotu gaisa kvalitāti. Darba laikā dežūrpersonāls nepārtraukti veic dezinfekciju virsmām, kurām visbiežāk cilvēks pieskaras.

Lai aizsargātu "airBaltic" apkalpi un pasažierus, lidsabiedrības darbība pielāgoti atbilstoši virknei papildu drošības pasākumu.

Kopš maija, kad "airBaltic" birojs tika no jauna atvērts darbiniekiem, vadītāju pienākums ir pieņemt lēmumus par attālināta darba organizēšanu gadījumos, kur tāds ir iespējams. Uzņēmuma personāldaļas komanda ir sagatavojusi attālināta darba vadlīnijas un citus ieteikumus, lai uzlabotu darbinieku iesaisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!